Avenged Sevenfoldhoz hasonló zenekarok?
Légyszi, NE azzal jöjjetek, hogy írjam be vhova, hogy similar, mert ezt nézegetem a neten órák óta, de egyszerűen nem találni, talán 1 hasonlót találtam, de az se annyira, hihetetlen, ilyen egyszerűen nem létezik, egy hullám mindig több zenekart hoz magával, megnéztem ebből adódóan a modern amerikai heavy metal hullámot a wikipédián, és amiket ott sorolt, nem kattintgattam végig az összeset nde egyszerűen az ottaniak közül se lehet találni, mintha tűt keresnék a szénakazalba...
Vagy keményebb hangzású egy együttes, erősebb, ütősebb, kevesebb gyors résszel, ordítósabb, erősebb énekléssel (van hogy egy teljesen ordítóst szúrtak be, mint ehhez hasonló... -.-") vagy lágyabb és akkor már ilyen Armor for Sleep, vagy Alkaline Trio szerű cucc... de ilyeneket is találni, mint a Breaking Benjamin, ami sokkal lassabb, rekedtesebb, mélyebb hanggal felénekelt, tényleg megint teljesen más stílusú zene...
A7x stílusú zene: Alapvetően gyors tempó, pörgős, gyors gitárszólók, nem ordítós, nem olyan mély, de picit azért rekedtes, de nem ilyen letargikus ének, mint a Breaking Benjaminnál, hanem kicsit "játékosabb", nem kemény stílus, de nem is lágy, hanem pont ez a kettő közötti, kemény rock/metal. Nem hiszem el, hogy ilyen nincs, légyszi mondjatok már néhányat!
A hasonló amit találtam: https://www.youtube.com/watch?v=H8O674Nn1rw
Ez kicsit tényleg hasonlít, gyors, az ének és maga a zene keménysége is hasonló fokon zajlik, nem ez nagyon kemény, de azért üt is, az ének játékosabb kicsit, nem ez a Breaking Benjamin szerű letargia. Még a dobos is hasonlít Rev-ra ezt kommentben is megjegyezték :D. Ugyanolyan kitetovált, laza, fiatalos srácok, pld. sokan olyan bandát vágtak be, ahol öregebbek, vagy ilyen kövérebb, chopper-es arcok nyomták, mint mondjuk a Black Label Society-sek, a gitár szóló is hasonló, gyors, szól, mint valami flipper játékgép :D (nem tom miért mindig ez jut eszembe, ezekről a gitárszólókról... :D).
Tehát most bevágtok ilyen Bullet for my valentine féle zenéket... egyik oldal is ELSŐKÉNT adja ki mint hasonló... nem tom honnan veszi, b***szki az egy ORDÍTÓS zene, de bármelyik száma amit hallottam sokkal letargikusabb, horrorisztikusabb, ridegebb, az A7X horrorisztikussága pld mindig ink. ilyen groteszk, fekete humorral tálalt valami, ilyen késői Rémálom filmekhez hasonló dolog... A Little Piece Of Heaven klipje is tök ilyen, de a Bat Country is többek közt. De van amikor nem horrorisztikus, de akkor is gyakran nyúlnak az érzelmes, lágy részekhez, gyakran ilyenek a refrénjeik pld. Afterlife, de abba is visszaköszön az alapvetően gyors, pörgős tempó.
2. hozzászóló vagyok.
Meghallgattam amit linkeltél, meg még pár számot a bandától, és szinte teljesen ugyanaz fogalmazódott meg bennem közben, mint amiket leírtál. Hogy ők játékosabbak, az A7X pedig érzelmesebb. Meg szerintem az Atreyu (javítsatok ki, ha nem az volt xD) pörgősebb, talán mintha punkos vonalak is lennének a zenéjükben. De igazából csak azt tudom mondani, amit Te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!