Lehetséges jobbkezesként balkezes gitáron játszani?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy gitárt, nem nagy összegűt, mert csak otthon tanulgatnék, szóval csak hobbiból.
Az lenne a kérdésem, hogy jobb kezes vagyok, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy jobb kézzel pengessek. Úgy érzem az nem esne kézre, bár még nem volt gitár a kezemben. Érdemes lenne inkább balkezes gitárt vennem? vagy lehet csak most érzem így és ha a kezemben lenne a gitár, akkor jobb lenne a jobb? :D félek, hogy ha megveszem a balkezeset, akkor nem válik be...
2015. nov. 25. 17:25
1/3 kojee válasza:
Lehetséges megtanulni jobbkezesként balkezesen játszani, de semmi értelme, mert a bal kezes hangszerek általában drágábbak, és kevesebbet is gyártanak. Az meg természetes, hogy elsőre fura, hogy a jobb kéz penget, és a bal fogja le a húrokat. Pár hét alatt megszokható.
2/3 A kérdező kommentje:
Ezt értem, csak azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy bár jobb kézzel írok, nagyon sok mindent ballal csinálok jobban. Pl. Festés, labdadobás...stb. Szóval inkább kétkezes vagyok, mint jobb:D ezért nem tudom, milyet vegyek.
2015. nov. 26. 18:47
3/3 ThreeDaysGrace válasza:
Én jobbkezes vagyok és gitározok :) Az szerintem a legjobb ha elmész egy zeneboltba és megfogsz egy gitárt és kipróbálod vagy például megkérdezed az ott dolgozó embert én csak ezt tudom ajánlani. Egyszer próbáltam már ki balkezes gitárt és nagy bizarr érzés volt és ilyenkor jobb lábamra kellett raktam és bal volt a főszerepbe, de lehet, hogy csak , azért mondom, mert régóta gitározom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!