Mi a véleményetek a k-popról?
Nem európai embernek való.
Olvass utána, elég gáz, nemcsak maga a műfaj (véleményem szerint a legalantasabb, még Justin Biebert is szívesebben hallgatnám) hanem a kvázi "infrastruktúrája" is embertelen.
Pfejj. A rágógumi poppot én elfogott dzsihadisták kihallgatásakor használnám. Addig kéne nézniük a riszáló, kornyikáló, magas hangon visítozó koreai fiúkat és lányokat, ameddig nem köpnek. Hamar megtörnének mind.
Nem tudom, hogy az előző válaszolók mennyire ismerik a kpop-ot.. Az nem szeretem mikor az emberek hallottak két számot és azt mondják h ez roosz.. A lányos kinézetű fiúk nem a kedvenceim , de nem mind lányos, Jay Park pl hol?
A másik az hogy annyi a különbség hogy ők koreaiul énekelnek, máshogy néznek ki. De zeneileg én még nem találkoztam olyannal akinek valamelyik szám nem nyerte volna el legalább egy kicsit a tetszését.
Én pl szeretem. (Nem, nem 15 éves kis csaj vagyok aki koreai fiúk után nyáladzik)
Persze itt is van olyan amire azt mondom: ez a szám nem jó stb
Az hogy szereted-e a kpop-ot, olyan kérdés, mint a szereted a spanyol popot, amerikai popot. Nyilván van olyan előadó/szám akit/amit szeretsz és van amiket nem.
Véleményt nem lehet úgy mondani, hogy nem ismersz valamit. Ennyi a véleményem. És igen egyre nagyobb tömeget vonz, mert azért valamilyen szinten másabb mint a megszokott amcsi zenék.
Félreértés ne essék, én szeretem az amerikai zenét is. A k-popot is, spanyol zenét is sokat hallgatok, nem orientálódtam csak a koreaira
22 éves nő vagyok, és szeretem a kpop-ot, de leginkább női előadókat hallgatok, így a lányos pasik utáni nyáladzás elmélete kilőve.
A vélményem az, hogy ha angolul énekelnének és valaki csak a számot hallaná, nem látná az előadókat, akkor azt mondaná hogy hű végre egy jó szám eszébe sem jutna bármi rosszat is mondani.
Természetesen azokról van szó, akik egyébként is a pop-ot részesítik előnyben, mert aki például rock, metal rajongó nyilván nem fog érte ugrálni, ahogy valószínúleg a híres amerikai, egyéb pop előadókat sem hallgtaja meg.
Természetesen azért van különbség a nyugati és a koreai pop között is, de szerintem a koreaiak javára. (Mondom ezt annak elnnére, hogy nagyon sok más országból jövő zenét is szeretek, hallgatok.)
Én szeretem, mert kis korom óta táncolok, így oda vagyok érte, hogy minden számhoz tratozik egy jól kidolgozott látványos koerográfia is.
A látvány ugyanúgy megmutatkozik a videókon is, annyi energia, pénz, díszlet van benne egy Kpop videóban, amiből Amerikában másik ötöt forgatnak le, hihetetlenül színes, látványos videók ezek, amik növelik az élményt.
Hogy a zene milyen, azon nincs mit magyarázni, dallamos, fülbemászó, akinek tetszik tetszik, akinek nem a stílusa annak nem természetesen nem fog tetszeni. A zenei ízlés nem olyasmi amin vitatkozni lehet.
De azt el kell ismerni, hogy rengeteg sok tehetséges énekes van a kpop iparban, mert nem akármilyen show-kat nyomnak le tánccal együtt szinte hibátlan énekhanggal - playback nélkül.
Én örülök neki, hogy egyre nyitottabbak az emberek és egyre többen mernek elmerülni kevésbé ismert országok popkultúrájában is.
Első sorban szeretném megjegyezni, hogy nem igazán értem, hogy egyes emberek miért fikázzák, minden országnak megvan a maga zenei piaca, csak éppen egyesekének sikerült nagyobb hírnevet megkaparintania, mint a többinek. Ugyanez vonatkozik a k-popperekre. Őket leszólni is eléggé beszűkült látásmódra vall, hiszen mindenki azt szeret és hallgat, amit akar, azzal pedig, hogy valaki bántó dolgokat fogalmaz meg egy ilyen személlyel szemben, csak degradálja az adott fant. Nem arról van szó, hogy ne lehetne kritikát nyilvánítani- a kritika szórakoztatóipar egyik alapköve. Viszont egy rossz kritikát is meg lehet fogalmazni úgy, hogy kifejezze a nemtetszést, de ezek mellett kulturált legyen.
Lévén, hogy csak néhány dal nyerte el a tetszésemet, nem tudok átfogó véleményt adni a műfajról. Észrevételeim szerint elég sok valódi tehetségbe lehet belefutni, akik talán az amerikai piacon is megállnák a helyüket. Amint láttam, elég sokat adnak egy performansz küllemére, mind a koreográfiát, a ruhákat, a színpadi képet és a klippeket is tekintve. Az, hogy megindult a hallyu, nem egy véletlen dolog. Nyilván olyan zenét csinálnak és olyan imázst adnak el, ami versenyképes és érdekli az embereket, ezért is van ekkora sikere a k-popnak. A negatívum ebben, hogy ez is divattá vált. Méghozzá olyan fajtává, hogy nehezen megkülönböztethetővé váltak a valódi és a divat hatására sorba álló rajongók. Persze, nem az én tisztem eldönteni, hogy ki valódi rajongó, avagy ki nem- de véleményem szerint, ha valaki csak azért szereti az adott előadót, mert attraktívnak bizonyul, vagy azért, mert a csapból is ez folyik, és ő se maradjon már ki, akkor nemigen beszélhetünk "normális" rajongásról. Hallottam néhány rémtörténetet a kiadók kegyetlen módszereiről az idolokkal szemben, így ez a dolog szerintem egy nagy árnyfoltja a koreai popzene iparnak.
Én magam nagyjából 6 éve j-, illetve sima rockban- metálban utazok, de a két közösség elég közeli kapcsolatban van egymással, így volt honnan leszűrni a konklúziót.
Nem hiszem, hogy tudnék újat mondani, az előttem hozzászólók szépen összefoglalták a lényeget. Annyit fűznék hozzá, hogy az amit az utolsó hozzászóló írt az embertelen bánásmódról, nem csak egy üres pletyka és igen, ebből a szempontból egy kicsit elítélem az a koreai zeneipart. Természetesen ez nem árnyékolja be az előadók tehetségét:)
Még hozzátenném, hogy a k-pop elterjedéséhez az is hozzátartozik, hogy többféle stílust foglal magába. A pop énekesek mellett, sok rappert, ballada énekset sőt néhány rockbandát is a k-pop alá veszünk, így akik el tudnak tekinteni a nyelvi különbségektől nagy eséllyel találhat olyan bandát vagy bandákat aki(k) elnyeri(k) a tetszését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!