Honnan származik a Rádiókabaré 12mp-es bejelentkező szignálja? Valami létező számból emelték át, vagy a műsorhoz írták?
A műsorhoz írták, még 1959-ben, volt szövege is.
Aztán "picit" alakítottak rajta.(tulajdonképp alig lehet ráismerni az eredetire, de füleld az énekest, és a dallamot) :)
Íme az eredeti: [link]
Köszönöm.
Sose mondták rólam, hogy "nincs hallásom", sőt!
De akármint is próbáltam az "eredetet" keresni, mégsem tudtam
"párhuzamot kihallani" a két vezióból, míg fel nem hívtad rá a figyelmem. :)
Egyébként is érdekelt a dolog: immár másfél éve sikerült egy számítógéphez értőt találni,
aki telefonra töltötte a szignált.
"Hülyeségem védjegyeként" , merő cinizmusból választottam, csengőhangként használom. : )))
Egy hete utaztam, sokan voltunk a buszon 40-50-60 év körüliek: anyám hívott fel.
Halálos csend lett a buszon, aztán pár emberből kirobbant a nevetés,
de olyan elemi erővel , hogy azt direktbe sem lehetett volna különbül. :D
Olyan helyzet alakult, annyira "értő" emberkék között voltam,
hogy végül sírva nevettek, akik tudták, minek szignálja, amit hallanak.
Beszédbe elegyedtünk, még Hofitól is idéztünk. Kiderült, hogy hasonlóképp zakkant,
cinikus csapattagokra leltem, mint vagyok én. :)))
Nagyon szinkronban voltunk, több, mint egy órán keresztül spontán kabaréhangulat alakult.
Mielőtt leszálltam, ketten átküldették a telefonjukra a Rádiókabaré szignálját.
Egy még az mail-címemet is elkérte: baráti ismeretség lett a következménye egy csengőhangnak
és annak, hogy jókor voltam jó helyen. :)))
Megköszönték, hogy ilyen jó napot hoztam nekik, régen nevettek ennyit és ekkorát! :D
Szintén letölttettem akkor édesanyámnak a régenvolt MALÉV-reklám zenéjét.
Azért választottam, mert nagyon rosszul hall, de erre az "éles" hangra felfigyel.
Ez a dallamsor szerintem az akkori reklámfilmek legigényesebbje volt
(A negyedik képen oldtimer autó. Azon klipnél a 13.másodperctől)
Elnézést, hogy kéretlenül és mégis hosszúra sikeredtem.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!