1994-95-96 környékén volt egy környezetvédő zenekar, egy énekesnővel és pár gyerekkel, Zöld Szívesek voltak, emlékszik valaki a nevükre?
Egyetlen dalszöveg ugrik be, "Egyetlen Földünk van csak".
Rámtört a nosztalgia, akkor jártam általános iskola második-harmadik osztályába, jó lenne legalább a borítót látni :D
ja és volt egy elefánt is benne :D
plz help
jaj, de jó, hogy emlékszik más is :)
nem, sajnos nem találtam meg a mai napig sem.. semmi nyoma szinte az interneten :(
kár :(
ja és én is voltam koncerten :)
Ez az album az Elefáni és barátai volt, az 'Egyetlen Földünk van csak' az album utolsó előtti dala. Az együttesnek nem tudom, mi volt a neve. Nekem kazettán volt meg, nagyon kedveltem - talán még meg is van valahol.
Én, ha jól emlékszem, '95-ben voltam 8 éves kisiskolásként a koncertjükön a sulival valamelyik művelődési házban, vagy színházban. Néhány számnál fel is mehettünk a színpadra.
Emlékszünk Szabó Ildikóra az Űrgammák sorozatból (nekem szintén nagy kedvencem volt)? Ott Juci zolgot alakította, hogy jobban be tudjuk azonosítani. Csak érdekességképpen: ő is énekelt a darabban, két számban egész biztos. Sőt, ha minden igaz, a Pokolgép egyik szólógitárosa, Z. Kiss Zalán is (az albumon még Kiss Zalán Balázs néven szerepelt). Az Álomkirály c. dalt pl. ő énekelte szólóban, egy merő libabőr voltam a hangjától - az igazat megvallva még most is, ahogy felidézem. :-)
Ha nyolcvanévesen elkapna az alzheimer, ezt az emléket akkor se adom... :-D
Kiegészítésképp, a dal szövege:
El kell onnan tenni
Jó levegő, tiszta erő, Szmog nélküli város
Rajtad múlik, hogy becsülöd
És kerülöd, mi káros.
Haver jön az iskolából
Kefirt kortyol poharából
Miután azt mind megitta,
Poharát a földre dobta
Barátnője Kis Katinka
Közismerten szuper dinka
Szerteszórva uzsonnája
Dobta volna a kukába
Refr.: Mert nem minden hulladék szemét
Kiabálja a sok szemét
Megnézted, hogy hol van kuka?
Tudd, hogy mit dobsz belé, buta!
Váltsd vissza az üvegeket
Szaporítsd a zsebpénzedet
Műanyagot két <<hogy itt mi jött, nem emlékszem>>
Elfér benne, no és ingyen.
Hulladékból minden ember
Évi négyszáz kilót termel
Úgy vásárolj minden héten,
Ne teljen meg, csak szerényen!
Ne sajnáld a fáradságot!
Kezdjük máris a játékot
Nem fizetsz majd szemétadót,
Ha felhívod a tanácsadót.
Refr.
Gyöngyvirág a bodzák alján
Ki szeretne kelni,
Ám az üres konzervdobozt
El kell onnan tenni.
Egyetlen Földünk van csak.
((Lehet, hogy az záró "Gyöngyvirág..." versszak előtt még kimaradhatott valami, erre sem emlékszem pontosan))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!