Létezik számodra "tökéletes" zenei album? Melyik és miért?
Van-e olyan lemez, amelyet az elejétől a végéig rendkívül jónak, lényegében hibátlannak tartasz? Melyik ez, és miért érzed így?
Számomra ez a Pink Floyd: Dark Side of The Moon - amely véleménnyel nem vagyok egyedül. Érdekes, hogy elsőre nem így találtam, de többszöri meghallgatásra határozottan így gondoltam.
Nem túl sok ilyen album van ami szinte tökéletes.
Az új Ossian album a lélekerő számomra tökéletes, zeneileg is az, és szövegileg is.
Most hirtelen 3 jut eszembe, ezek azok, amiket akármikor hallgatok, nem léptetek számot.
Queen- Queen II
Marillion- Fugazi
Queensryche- Operation Mindcrime
Funkadelic - Maggot Brain
The Beach Boys - Sunflower
Meat Puppets - Meat Puppets II
Túl sok az adat, mivel az album lényegében egy felvétel, nem hagyományos értelemben vett zenemű, ahol van van egy kotta és csak lényeges információ van, egy 320 kilobit/szekundumos mp3 fájl esetében is egy másodperc több adatot tartalmaz, mint sok-sok ütem egy szimfóniából, a különbség, hogy itt az alkotónak nincs kontrollja felette rengeteg véletlenszerű információ bekerül
szóval nincs, egyszerűen lehetetlenség
6-os jól kicsavarta a kérdést, vicces :D
Na, de ha kérdésedet úgy értelmezem, hogy szerintem melyik az a lemez, amin a hallható zene zeneisége számomra tökéletes... nos, több is van.
Nyilvánvalóan ilyen az egyik legcsodálatosabb album, amit valaha készítettek: Miles Davis híres Kind of Blue-ja 1959-ből. A valaha készített legjobb tradicionális jazzalbum, ami elveti a jazz önismétlését, ehelyett teljesen új zenei utakat, hangulatokat keres, parádés módon megvalósítva.
Emellett tökéletesnek tartom a Weather Report Heavy Weather című fúziós lemezét, mivel kb. 10-15 zenei műfaj egyvelegét tárja a hallgató elé a legmagasabb színvonalon eljátszva.
A maga módján szintén tökéletes lemez Charles Mingus-tól a Mingus Ah Um, ami az afroamerikai zenei stílusoknak állít emléket, és egyben posztmodern módon fel is használja azok stilisztikai elemeit, virtuóz módon.
Hirtelen ez a három ugrott be.
A bandának több tökéletes albuma is van számomra, de ez a legjobb, és még a borítóképét is nagyon élvezem. Minden egyes zenéje tetszik. Szeretem a hangját, áttudom érezni mindegyik számot, dalszögegeikkel együtt, általában érdekes klippeket csinálnak, animációkkal, nagyon színes és jó hangulatú képivilággal. Főként a hangulata mindig nagy hatással van rám.
Pink Floydhoz hasonlóan kicsit elvontnak tartom, de ennek ellenére mégis nagyon vidám, bohókás.
Bár biztos vannak olyanok, akiknek nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!