Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Létezik számodra "tökéletes"...

Létezik számodra "tökéletes" zenei album? Melyik és miért?

Figyelt kérdés

Van-e olyan lemez, amelyet az elejétől a végéig rendkívül jónak, lényegében hibátlannak tartasz? Melyik ez, és miért érzed így?

Számomra ez a Pink Floyd: Dark Side of The Moon - amely véleménnyel nem vagyok egyedül. Érdekes, hogy elsőre nem így találtam, de többszöri meghallgatásra határozottan így gondoltam.

2015. szept. 25. 09:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem túl sok ilyen album van ami szinte tökéletes.

Az új Ossian album a lélekerő számomra tökéletes, zeneileg is az, és szövegileg is.

2015. szept. 25. 10:53
 2/11 anonim ***** válasza:

Most hirtelen 3 jut eszembe, ezek azok, amiket akármikor hallgatok, nem léptetek számot.

Queen- Queen II

Marillion- Fugazi

Queensryche- Operation Mindcrime

2015. szept. 25. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Funkadelic - Maggot Brain

The Beach Boys - Sunflower

Meat Puppets - Meat Puppets II

2015. szept. 25. 12:20
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Queen greatest hits 2
2015. szept. 25. 12:59
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Nekem a Queen összes albuma tökéletes. Ezen kívül a Pet Shop Boys Electric c. remekműve.
2015. szept. 25. 13:24
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

Túl sok az adat, mivel az album lényegében egy felvétel, nem hagyományos értelemben vett zenemű, ahol van van egy kotta és csak lényeges információ van, egy 320 kilobit/szekundumos mp3 fájl esetében is egy másodperc több adatot tartalmaz, mint sok-sok ütem egy szimfóniából, a különbség, hogy itt az alkotónak nincs kontrollja felette rengeteg véletlenszerű információ bekerül

szóval nincs, egyszerűen lehetetlenség

2015. szept. 25. 13:28
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

6-os jól kicsavarta a kérdést, vicces :D

Na, de ha kérdésedet úgy értelmezem, hogy szerintem melyik az a lemez, amin a hallható zene zeneisége számomra tökéletes... nos, több is van.

Nyilvánvalóan ilyen az egyik legcsodálatosabb album, amit valaha készítettek: Miles Davis híres Kind of Blue-ja 1959-ből. A valaha készített legjobb tradicionális jazzalbum, ami elveti a jazz önismétlését, ehelyett teljesen új zenei utakat, hangulatokat keres, parádés módon megvalósítva.

Emellett tökéletesnek tartom a Weather Report Heavy Weather című fúziós lemezét, mivel kb. 10-15 zenei műfaj egyvelegét tárja a hallgató elé a legmagasabb színvonalon eljátszva.

A maga módján szintén tökéletes lemez Charles Mingus-tól a Mingus Ah Um, ami az afroamerikai zenei stílusoknak állít emléket, és egyben posztmodern módon fel is használja azok stilisztikai elemeit, virtuóz módon.

Hirtelen ez a három ugrott be.

2015. szept. 25. 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:
51%
Elég sok album van, amit még nem ismerek teljesen, meg olyan amiről van 1-2 überelhetetleneül zseniális szám, de ha albumot kell mondani azt hiszem a rainbow-rising lesz az, mert az úgy ahogy van zseniális, az első másodperctől az utolsóig. De ami még szóba kerülhet album szinten: rush-2112 a komplexitása miatt, az ténylegesen egy album, nem csak számok összessége. A Scorpions-tokyo tapes is ide tartozik, a hangulat miatt leginkább.
2015. szept. 25. 17:45
 9/11 anonim válasza:

A bandának több tökéletes albuma is van számomra, de ez a legjobb, és még a borítóképét is nagyon élvezem. Minden egyes zenéje tetszik. Szeretem a hangját, áttudom érezni mindegyik számot, dalszögegeikkel együtt, általában érdekes klippeket csinálnak, animációkkal, nagyon színes és jó hangulatú képivilággal. Főként a hangulata mindig nagy hatással van rám.

Pink Floydhoz hasonlóan kicsit elvontnak tartom, de ennek ellenére mégis nagyon vidám, bohókás.

Bár biztos vannak olyanok, akiknek nem az.

https://www.youtube.com/watch?v=a77SlW5QI_g

2015. szept. 27. 00:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan nem értem miért kell lepontozni mindenkit! Válaszoltunk a kérdésre, nem? Akkor meg? Az ízlést miért kell negatívan értékelni?...
2015. szept. 27. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!