Szeretitek a magyar NÉPZENÉT?
Nagyon szeretem! Legalább 70-80 %-ban népzenét hallgatok. Leginkább Magyar népzenét, de minden nép zenéjét szeretem, ezért World zene is sokat szól. Rengeteg lemezem van. Néptáncoltam is valamikor régen.:)) Sokan nem szeretik sajna.
De ne csüggedj, van egy stabil réteg aki szereti!!
Én nem szeretem, mert idegesít.
Egyáltalán nem találom szépnek a dallamait, a szövegét pedig ódivatúnak tartom és "parasztosnak"(ha szabad így kifejeznem magam)
Én városi ember vagyok/voltam és kiráz a hideg a tanyától,falutol stb. A népzene pedig tele van rózsámmal,virágommal,babámmal és kis emberek gondjával-bajával, mert nem tudtak mit kitalálni kukoricaszemezgetés közben(vagy mi...).
Ennyit a szövegről, a dallam pedig vísító,síró vagy nyávogó ,még ha "pattogós" népdalról is van szó.
Félre értés ne essék nem a régi stílusokkal,zenékkel van bajom, hanem a magyar népzenével! Szeretem például a Charleston,Jazz-t vagy a komolyzenék közt is találok szépeket.
Oh és a művészet pedig SOSEM volt intelligencia kérdése. Az a sznobizmus.(Például aki azért jár operába mert "művelt emberek odajárnak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!