Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretitek a magyar NÉPZENÉT?

Szeretitek a magyar NÉPZENÉT?

Figyelt kérdés
Azt látom, hogy egyre kevesebb ember szereti, és ez elég szomorú. Én imádom, pedig fiatal vagyok!
2010. márc. 14. 11:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nagyon szeretem! Legalább 70-80 %-ban népzenét hallgatok. Leginkább Magyar népzenét, de minden nép zenéjét szeretem, ezért World zene is sokat szól. Rengeteg lemezem van. Néptáncoltam is valamikor régen.:)) Sokan nem szeretik sajna.

De ne csüggedj, van egy stabil réteg aki szereti!!

2010. márc. 14. 12:50
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Én nem szeretem, mert idegesít.

Egyáltalán nem találom szépnek a dallamait, a szövegét pedig ódivatúnak tartom és "parasztosnak"(ha szabad így kifejeznem magam)

Én városi ember vagyok/voltam és kiráz a hideg a tanyától,falutol stb. A népzene pedig tele van rózsámmal,virágommal,babámmal és kis emberek gondjával-bajával, mert nem tudtak mit kitalálni kukoricaszemezgetés közben(vagy mi...).

Ennyit a szövegről, a dallam pedig vísító,síró vagy nyávogó ,még ha "pattogós" népdalról is van szó.

Félre értés ne essék nem a régi stílusokkal,zenékkel van bajom, hanem a magyar népzenével! Szeretem például a Charleston,Jazz-t vagy a komolyzenék közt is találok szépeket.

Oh és a művészet pedig SOSEM volt intelligencia kérdése. Az a sznobizmus.(Például aki azért jár operába mert "művelt emberek odajárnak...)

2010. márc. 14. 12:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha én éneklem, vagy táborban együtt, akkor szeretem:D vagy például a Muzsikást, Lajkó Félixet, stb. nagyon:D:D palya Bea fúújxD Amúgy rohadta jó gyimesi-magyar népzenéim vannak, amit tuti nem ismertek, az énektanárom küldte, ha valakinek kell, írjon privib:D:D
2010. márc. 14. 14:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel. Főként a "nagymagyaros" nézőpontjával. :) Teljesen igaz... Aki lehülyézi és kigyűlöli a más fajokat, nem tudom, milyen alapon vallja magát magyarnak. Ebben az országban nagyon sokáig teljes békében összefértek a különböző fajok. Kár, hogy így elfajultunk.
2011. júl. 30. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!