Melyik a rocktörténet legjobb gitárszólója?
Guns N' Roses - November Rain ( Video Original ) 4:12-
Queen - You don't fool me (1995) 2:25-
Nincs ilyen. Ugyanúgy, hogy évről évre más a világ szépe, de az is csak néhány ember szavazata alapján dől el. Írhatunk itt bármit, úgyis egyéni megítélés alapján születik a válasz. Talán egy 20-30 évre visszamenő közízlést követő kutatással lehetne erre választ adni.
De hogy válaszoljak, nekem talán Gary Moor -Over the hills and far away című dalában volt az a gitárszóló, amitől a mai napig is kiráz a hideg. Anno a Rockkalapács című műsor főcímzenéje is volt. Ez amolyan feledhetetlen, de biztosan van sok más, és sok más ember aki másképp gondolja.
Ezen kívül a Pink Floyd a Comfortaby Numb dalát adta elő a világhírű Pulse koncertjén egy olyan gitárszólóval a végén, amihez foghatót azóta sem hallottam/láttam.
4# voltam. Azért belinkelem, hátha érdekel valakit.
Ha nincs kedv végig hallgatni az első pár perc melankóliát, akkor 4:56-tól jön az a bizonyos szóló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!