Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok: pár elméleti...

Gitárosok: pár elméleti kérdés egy nagyon kezdőtől! (? )

Figyelt kérdés

Szóval kemény 6 napja gitározom:D Tanárhoz járok (eddig egy óránk volt), és az internet segítségével tanulok.

Az interneten egymással ellenkező véleményeket találtam azt illetően, hogy előbb tökéletesítsük-e az akkordlefogást és utána menjünk rá a sebességre, vagy ellenkezőleg: nem baj, ha nem tökéletes az akkord, nem pont úgy állnak az ujjak, ahogy kéne, menjünk rá egyből a gyors akkordváltásokra, később majd lehet tökéletesíteni.

Másik kérdés: szerintetek jobb többször kevesebbet (pl. 3-4 negyed óra- 20 perc) gyakorolni, vagy kevesebbszer többet (egy-két óra egyszerre).

Előre is köszönöm a véleményeket!

2015. szept. 2. 12:18
 1/6 anonim válasza:
Szerntem ne ilyen görcsösen fogd fel, tanulj amit szeretnél, de azt kellő odafigyeléssel, és akkor gyakorold amikor épp át is tudod élni,nem kapkodnod kell stb
2015. szept. 2. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Sosem a sebesség a cél, hanem a tisztaság.

Előbb menjen lassan tisztán, aztán lehet szép fokozatosan haladni a tempóval.

Az, hogy mennyit gyakorolsz az a te időbeosztásodtól függ, nincs különösebb jelentősége, a lényeg, hogy rendszeresen legyen és célzott/hatékony, ne csak kaparászás.

2015. szept. 2. 15:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Nekem a többször kevés jön be jelenleg, 20 perc után már egy épkézláb akkordot nem tudok lefogni normálisan.

Akkor jól gondoltam, hogy nem jó kapkodni, inkább csinálom lassan, de pontosan:)

2015. szept. 2. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha valami nem meg csináld lassabban, de fontos hogy maradj ütemben.
2015. szept. 3. 19:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha az újjaid rosszul szokják meg, akkor utánna már nehéz lesz kigazítani őket. Azért kell mindig tisztán megtanulni a hangszeren a dolgokat. Nem szabad plusz munkát csinálni.
2015. szept. 6. 19:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most kicsit lassítottam a tempón, a gitártanárom adott jó kis gyakorlatokat, amiket gyakorlok sokat, amíg tökéletes nem lesz:)
2015. szept. 9. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!