Gitárosok: pár elméleti kérdés egy nagyon kezdőtől! (? )
Szóval kemény 6 napja gitározom:D Tanárhoz járok (eddig egy óránk volt), és az internet segítségével tanulok.
Az interneten egymással ellenkező véleményeket találtam azt illetően, hogy előbb tökéletesítsük-e az akkordlefogást és utána menjünk rá a sebességre, vagy ellenkezőleg: nem baj, ha nem tökéletes az akkord, nem pont úgy állnak az ujjak, ahogy kéne, menjünk rá egyből a gyors akkordváltásokra, később majd lehet tökéletesíteni.
Másik kérdés: szerintetek jobb többször kevesebbet (pl. 3-4 negyed óra- 20 perc) gyakorolni, vagy kevesebbszer többet (egy-két óra egyszerre).
Előre is köszönöm a véleményeket!
Sosem a sebesség a cél, hanem a tisztaság.
Előbb menjen lassan tisztán, aztán lehet szép fokozatosan haladni a tempóval.
Az, hogy mennyit gyakorolsz az a te időbeosztásodtól függ, nincs különösebb jelentősége, a lényeg, hogy rendszeresen legyen és célzott/hatékony, ne csak kaparászás.
Köszönöm a válaszaitokat! Nekem a többször kevés jön be jelenleg, 20 perc után már egy épkézláb akkordot nem tudok lefogni normálisan.
Akkor jól gondoltam, hogy nem jó kapkodni, inkább csinálom lassan, de pontosan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!