Mit jelent a Green Day 21 Guns című dala?
,,Tudod, hogy miért érdemes harcolni?
Mikor nem éri meg meghalni érte?"
Ez ugye egy részlet a szövegből.
Nos, hát az én véleményem szerint az ,,Egy, 21 fegyver
Tedd le a fegyvereidet, add fel a harcot
Egy, 21 fegyver
Dobd a fegyvereket az égbe, te és én..." sorok tökéletesen utalnak arra, hogy a szerelemben nem érdemes "harcolni (értsd: veszekedni, civakodni) egymással, és a fegyverek letétele az ugye a béke...
Nem tudom, mennyit segítettem ezzel, de ez a saját nézőpontom. :D
2- esnek üzenem, hogy nincs igaza. Egyáltalán nincs. Jó. Nem nagy durranás zeneileg, de ennek nem itt van a lényege.
A lényege a szövegen van. Mint úgy amúgy minden Green day számnak, és ez a fajta gondolkodásmód amit lelejtesz nagyfokú IQ hiányra vall. Ez van.
Nos. A kérdezőnek pedig.
Ha a fordításra gondolsz, akkor tanácsolom, hogy gépeld be a keresőbe. 🙂
Ha pedig a mögöttes dolgok érdekelnek. Akkor itt van a válasz ahogy én látom.
Nos. A szám a Green day nyilatkozatai alapján egy teljes mértékben háború ellenes szám. Igazából az egész arról szól, legalábbis az én olvasatomban, hogy sokszor hiába küzdesz, semmi esélyed, csak egy értelmetlen szélmalom harc az egész. Mikor már felőrlöd ezzel magas és a környezeted is, akkor meg kell állni. Inkább a büszkeség szenvedjen csorbát. (When the pain weigh out the pride) magyarul ez a sor kb. Így hangzik: mikor a fájdalom újraméri a büszkeséged. Ez igaz a mindennapok életére is, és talán még igazabb a valódi háborúkra is.
Nem véletlen, hogy a Broadway-en bemutatott American Idiot musical-ben is benne volt. A háborúba ment srác kapcsán. De ezt pontosan nem tudom, hogy hol, vagy mikor volt. ( Bocsi, de ezt tényleg nem tudom,)
Szóval nagyjából ennyi. Vagy valami hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!