A Ghymes fideszes?
Imádom a Ghymest, lassan húsz éve a kedvenc zenekarom. Viszont azt hallottam, hogy felléptek polgárikörös rendezvényen, sőt stadionavatón is.
Ők, akik a szabadság mellett emeltek szót mindig, hogy állhatnak be egy ilyen fasiszta rezsim mögé? Vagy ez nekik csak egy szimpla felkérés volt aminek eleget tettek, hívhatta volna őket akármelyik párt?
(persze ez azon nem változtat, hogy imádom a zenéjüket, de szeretném hinni, hogy nem támogatnak nácikat)
Jobboldaliak, ez nyilvánvaló.
Nincs se fasiszta, se náci rezsim, teljesen el vagy tájolva. Ha ilyeneket állítasz, akkor elég nehéz objektív választ adni a kérdésedre.
Nem rezsim, hanem teljesen szabadon megválasztott jobboldali kormány. Igen, a Ghymes lépett fel rendezvényein, mert alapvetően jobboldali érzelmű zenekar.
"Jobboldaliak, ez nyilvánvaló."
Nekem nem volt az. Amikor régebben Viktort "királycsinálónak" bélyegezték, vagy amikor szót emeltek a magyarországi cigányság ügyében (ami valljuk be, nem túl divatos a jobboldalon), akkor én nagyon mást gondoltam.
"Nincs se fasiszta, se náci rezsim, teljesen el vagy tájolva. Ha ilyeneket állítasz, akkor elég nehéz objektív választ adni a kérdésedre."
A legtöbb diktátort először megválasztották, mint pl. Hitlert is. Az, hogy egy olyan szavazáson értek el kétharmadot, amin a választópolgárok nagy része nem vett részt, az nem teszi legitimmé a jelenlegi uszítókampányukat a menekültek ellen, például. De hadd ne soroljam...
"Az, hogy egy olyan szavazáson értek el kétharmadot, amin a választópolgárok nagy része nem vett részt, az nem teszi legitimmé a jelenlegi uszítókampányukat a menekültek ellen, például. De hadd ne soroljam..."
1) mivel a szavazáson senki nem volt korlátozva a részvételük, az emberek szabad elhatározásból maradtak távol, így teljesen legitim a hatalmuk. Még ha ez nem is tetszik.
(am is "emberek nagy része" - attól függ, mi a nagy.)
2) attól nem lesz valaki zsarnok vagy diktátor, mert _neked_ nem tetszik amit tesz. Ez egy ilyen világ, lassan érdemes lenne megszokni.
3) A "hitlerezés" már olyan szinten elkoptatott demagógia, hogy már ez önmagában komolytalanná teszi az egészet.
Szóval sorold, bátran, az meg, hogy egy ismert zenekar ismert hovatartozását ("oldalakat" tekintve, nem politikusokat) nem tudtad, az nem jelenti azt, hogy nem egyértelmű vagy nyilvánvaló. Neked nem volt az, nincs ezzel baj, de ne vágj fel vele :D
"1) mivel a szavazáson senki nem volt korlátozva a részvételük, az emberek szabad elhatározásból maradtak távol, így teljesen legitim a hatalmuk. Még ha ez nem is tetszik."
A hatalmuk legitim, amire használják az nem. Nem csak nekem nem tetszik, vannak bizonyos európai egyezményes gondolatok a szabadságról, és az intézkedéseik ezzel mennek szembe.
2) attól nem lesz valaki zsarnok vagy diktátor, mert _neked_ nem tetszik amit tesz. Ez egy ilyen világ, lassan érdemes lenne megszokni.
Attól nem lesz valaki zsarnok mert nekem nem tetszik. Ez igaz. Attól lesz valaki zsarnok ha stadionokat épít, miközben éhező gyerekek vannak, ha dohánymutyit csinál, ha uszító plakátkampányokat folytat... Ha úgy felkorbácsolja a rasszista indulatokat, hogy megvernek egy lányt azért mert bevándorlónak nézik... Na, ilyen a zsarnok kb.
Hitler csak példa volt, írhattam volna mást is, a lényeg, hogy az nem igazolja egy eszmerendszer helyességét, ha megválasztják.
Rendben értettük, mi libsik fogjuk be a pofánkat. Csak az utolsó szó jogán hadd mondjak annyit, hogy itt egy lesz egy ország, ami tönkre fog menni a mutyiban, a gyűlölködésben, az intoleranciában.
Régi a kérdés, de hátha olvasod még.
Nem, nem fideszes, nincsenek elkötelezve pártoknak.
A szellemiségük valóban inkább konzervatív. Most komolyan, el tudod képzelni, hogy beállnak Gyurcsány mögé egy "Boldogasszony kincse kicsi még" kezdetű dallal?
A cigányság mellett azért álltak ki, ha volt ilyen, mert negyedrészt ők is azok, az anyai nagyapjuk cigányprímás volt.
És ha nem állnak be Gyurcsány mögé (helyesen, mert az egy elmebeteg) abból az következik, hogy a Fidesz mögé kell beállni?
Egyébként azt is nehéz elképzelni, hogy narancséknál ahol az "asszonynak annyi a dolga, hogy tartozzon valakihez" ott felcsendüljön, az, hogy "szeretem én őket, az isteni nőket"...
Mindegy, sajnos azóta egyértelművé vált, ők bizony ennek a rendszernek a kiszolgálói, olyan "interjúkat" látni, hallani velük a köztévében/rádióban, hogy az egyszeri Ghymes rajongónak (pl. én) sírni támad kedve. Az MTVA kiadja azt a lemezt újra ami három éve már megjelent csak ezúttal koncert DVD-vel, ahol a kamera néha gondosan ráközelít Semjén Zsoltra a közönségben...
Régen még azt nyilatkozták (nagyon helyesen), hogy Orbán "királycsinálónak" akarja felhasználni a határon túli magyarokat.
Merem remélni, hogy csak a pénz miatt csinálják, és nem meggyőződésből.
7-es: a kakas csípje meg, véletlenül a sok-sok gimnáziumi kórus közül pont erre esett a választás... De természetesen ebben semmiféle szerepet nem játszott, hogy Semjénné a karnagy. És abban, hogy állami pénzen kiadják DVD-n a koncertet, pláne nem.
Legalább csinálnának olyan sz4r zenét mint Ákos, ne lennének Magyarország egyik legjobb zenekara, és akkor nem fájna ennyire nézni amit csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!