Ktünde14 kérdése:
Milyen gitárt ajánlotok?
Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni gitározni, csak nem tudom, hogy milyen gitárral "érné meg" elkezdeni. Valamilyen akusztikus gitárra gondoltam.
13/L
2015. aug. 11. 01:09
1/10 cawboy válasza:
Szerintem az a legfontosabb hogy milyen stílusú zene az ami megérint téged. Ha klasszikusát szeretsz, vagy latin zenéket, akkor klasszikus gitárt ajánlok (nylon húros). Ha a metál/rock (vagy bluse/country) zenét szereted, akkor nyugodtan vehetsz elektromos gitárt. Akusztikus gitárral nem igazán tudsz latin zenét játszani, mint ahogy metált se. Ha a dobozgitárok mellett döntessz, akkor szerintem maradj 35ezer alatt ha veszel egy gitárt, és nyugodtan be lehet vállalni a használt hangszert is. Elektromos gitárnál pedig használt squiert ajánlok, mert nem egy haj de jo hangszer, de el lehet rajta játszogatni egy pár évig, ha meg meggondolod magad, hogy mégse szeretnél gitározni, akkor nem buktál sok pénzt. Hajrá! :)
2/10 anonim válasza:
Tulajdonképpen a nylon húros gitár is akusztikus, mivel akusztikával erősíti fel a hangot. Egyébként én nylon húrosat ajánlanék, mert a fém húr még vágná az ujjaidat. A nylon pedig annyira nem, és azzal megkeményedhetne, aztán kéne érteni valami fém húrosra.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg használtan fogjuk megvenni:)
2015. aug. 11. 15:21
4/10 anonim válasza:
Nylonhúroson lenne érdemes kezdeni. Az egyetlen hátránya (már akinek ez hátrány), hogy szélesebb a nyaka, mint egy fémhúrosnak. Az elektromos gitároknak még vékonyabb a nyaka.
Mondjuk én jobban szeretem a fémhúros hangját, csak kicsit nehezebb rajta kezdőként játszani (több erő kell hozzá, jobban nyomja/vágja az ujjakat).
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2015. aug. 11. 23:02
6/10 anonim válasza:
Ha nylon húros kell kezdőnek, akkor csak ajánlani tudom a Yamaha C30M-et,nekem is az van, és sok évet kibírt. Ha egy kicsit drágább kéne, akkor Alvaro márkát nézegesd.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2015. aug. 16. 16:02
8/10 anonim válasza:
Ez még mindig fa* ság hogy klasszikuson kell kezdeni. A nylon-tól nem fog megkeményedni ujjad, annyira hogy utána ne vágja a fém húr (sőt, egyáltalán nem keményíti a bőrt). Úghogy mindenki kezdjen azzal, amivel szeretne. Én elektromossal kezdtem, mindig 8-as és 9-es húrokat használtam, sosem vágta meg az ujjam, pedig intenzíven gyakoroltam. Igen, olyan volt hogy x óra után már kezdett fájni az ujjamon a bőr, de ez teljesen normális, ez akkor is befog következni, ha előtte nylon húrokat tépkedtél.
9/10 anonim válasza:
Persze, annyira nem fog megkeményedni mint a fémhúroson, de amikor elkezdtem a barátom fémhúrosán akkor nekem fájt és nem bírtam lefogni egy akkordot anélkül hogy berezegne, mert fájt amikor rányomom, és pár percnél tovább nem is bírtam. Most fél év után már gond nélkül megy a fémhúr is.
10/10 anonim válasza:
Nekem sosem volt ilyen gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!