a komoly különbségek: - a rock egy alap műfaj, a metál meg az egyik mellék ága (ami természetesen rettenetesen szerteágazó önmagában is)
-a metálnak keményebb a hangzása ez egyértelmű, ezt okozza a sokszor gyorsabb tempó, több gitár, a dob sem klasszikus a metálban, a dupla basszus pedál sincs jelen
-a metál riffek, skálák és ritmusok is sokkal bonyolultabbak, összetettebbek mint a rockban (talán kivéve a progresszív rockot, de az is a rock egyik alága)
-a metál sok torzított hangszert használ, leginkább ugye a gitár amit el lehet torzítani.
-a rockban még előfordul akusztikus gitár, míg a metálban csak elektromos van és általában minimum kettő (rockban is lehet több és rockban is lehet elektromos)
Amiket leírtam persze nem igazak minden egyes együttes minden egyes dalára, ezek általánosságok.
A metál nem a rock egyik ága, az egy külön műfaj.Ennyi erővel a rock meg a blues egyik ága mert a rock a bluesból alakult.Az sem igaz, hogy sokkal bonyolultabbak a riffek például:
https://www.youtube.com/watch?v=AkFqg5wAuFk
Ennek a fő riffje még a smoke on the waternél is könnyebb.
A rockbandák dalainak 95%-ban használnak torzított gitárokat a különbség pusztán annyi, hogy a metálban a keményebb megszólalás érdekében magasabb a torzítás.
Metálban is előszeretettel alkalmaznak akusztikus gitárokat például
https://www.youtube.com/watch?v=U9RzeEwXb_c
Nem tudom mi az a dupla basszus pedál de szerintem a kétlábgépre-duplázóra gondolhattál.
"-a rockban még előfordul akusztikus gitár, míg a metálban csak elektromos van és általában minimum kettő (rockban is lehet több és rockban is lehet elektromos)
"
ez a mondat egy paradoxon ezt nem tudom értelmezni.
Összegezve annyi a különbség, hogy a metálnak keményebb a hangzása.Ennyi.Egy jazz nóta is lehet irdatlan gyors, rendkívül bonyolult, rengeteg gitárt adhatnak hozzá de ettől még nem lesz belőle metál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!