Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Használt gitárt érdemes venni?

Használt gitárt érdemes venni?

Figyelt kérdés
Most sikerült egy nyári melóban elhelyezkednem, és kétheti fizuból már vehetnék egy jobb gitárt, mert régóta tervezek egy elektro akusztikusra beruházni. Viszont felvetődött bennem, hogy lehet jobban megérné használtan venni valakitől. Egyrészt sokkal olcsóbban jönnék ki (akár 20k-val), másrészt van egy olyan elvem, hogy a használt hangszereknek lelke van. Node azért csak ésszerűbb újonnan beszerezni, amiben biztos hogy nem okozott senki kárt. Szerintetek?

2015. aug. 6. 23:44
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
én a helyedben nem vennék használt elektronikai cikket.
2015. aug. 6. 23:53
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
A gitár nem egy TV, csak is kizárólag használtat érdemes venni.
2015. aug. 7. 07:48
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Én használtam vettem a gitáromat, és két héttel később már újra kellett ragasztani a nyakat. Igaz, szerintem még így is megérte, sokkal élettelibb hangja van mint az újaknak. Elektro-akusztikusnál viszont nem tudom mi a helyzet, ott inkább újat vennék, mert a piezo+előerősítő az azért bonyolultabb mint a mágneses hangszedő.
2015. aug. 7. 08:03
 4/9 anonim ***** válasza:
35%

"Én használtam vettem a gitáromat, és két héttel később már újra kellett ragasztani a nyakat. Igaz, szerintem még így is megérte, sokkal élettelibb hangja van mint az újaknak. Elektro-akusztikusnál viszont nem tudom mi a helyzet, ott inkább újat vennék, mert a piezo+előerősítő az azért bonyolultabb mint a mágneses hangszedő."

Ez mondjuk azért orbitális baromság/balf#szság.

2015. aug. 7. 09:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem határozottan érdemes, nekem a jelenleg meglévő mindkét gitárom használtan került hozzám. Egyrészt anyagilag sokat lehet vele spórolni, másrészt szerintem is egész más érzés egy használt, bejáratott hangszeren játszani, mint egy zsírújon, persze van aki pont azt szereti. Az viszont mindenképpen hozzá tartozik, hogy mielőtt használtan vennél hangszert, mindenképpen érdemes alaposan végignézni és kipróbálni, ha így az esetleges hibák jelentős részét ki lehet szúrni, ha tudod, minek hogyan kell kinéznie/szólnia.
2015. aug. 7. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:
érdemesebb venni egy jobb minőségű használtat mint egy gagyi újat.
2015. aug. 8. 04:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy jó hangszer idővel csak mégjobb lesz :) Én azt mondom használtan érdemesebb, és a ZENÉSZEK nagyrésze normális eladónak számit, nem fognak átvágni.Ki kell próbálni mindig, és előtte háttérkutatást végezni, tehát véleményeket meghallgatni, videókat nézni róla, ellenőrizni a minőségét. Bár látatlanban nehéz, és elektroakusztikus más tészta mint az elektromos, de szerintem jobb használtan venni. És ne is érezd emiatt gáznak, mert sokkal jobb a régi gitár mint az új.
2015. aug. 12. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Meg hozzátenném hogy használtan 30-40 ezerből már a középkategória csúcsát is megkaphatod elektroakusztikusból, újonnan meg az alsókategória kerül ennyibe. És ilyen különbségek mellett már mindegy hogy le van verve a fején egy kevés festék.

Utolsó voltam :)

2015. aug. 12. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"használtan 30-40 ezerből már a középkategória csúcsát is megkaphatod elektroakusztikusból"

Hogyne persze, max annak akinek a Tesco májkrém a gourmet fogás.

2015. aug. 12. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!