Valaki le tudná nekem írni a következő gyerekdalok gitár akkordjait?
Figyelt kérdés
2-3 éves gyerekeknek szeretnék néhány dalt gitár kísérettel elénekelni, de sajnos nem vagyok annyira profi, hogy hallás alapján menjen, a neten viszont sehol sem találok akkordokat hozzá. Légyszi segítsetek! :) Leírok párat: Megy a gőzös, csip-csip csóka, csiga biga gyere ki, nyuszi ül a fűben, bújj bújj zöldág, stb...Ha valaki tudja ezeket, vagy bármelyik másik olyan dal akkordjait,ami kicsiknek való, vagy esetleg van kedve megfejteni és leírni nekem ide, azt nagyon megköszönném! :)2015. aug. 6. 17:20
2/5 anonim válasza:
A legtöbb gyerekdal C, D vagy A dúrban könnyen elénekelhető, és csak két vagy három alapfunkciót használ. Például:
[C]Megy a gőzös, megy a gőzös [G7]Kanizsá-[C]ra,
[C]Kanizsai, kanizsai [G7]állomás-[C]ra,
[F]Elöl ül a masinisz-[C]ta
[C]Ki a gőzöst, ki a gőzöst [G7]igazít-[C]ja.
Ugyanez D, A7 és G -vel vagy A, E7 és D-vel, attól függően, hogy magasabban vagy mélyebben kényelmesebb énekelned.
3/5 anonim válasza:
Van egy nagyon jó oldal. chordify.com Többnyire nagyon jól működik, annyi a lényege hogy beillesztesz egy youtube linket ami a zenére mutat (ez esetben pl. a Megy a gőzös youtube linkjét) és kiadja az akkordokat. Azért kiemelném mégegyszer, hogy "csak" többnyire működik jól. Ha nagyon nem találsz semmit akkor érdemes lenne megpróbálnod ezt az oldalt.
4/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, és a tippet :) mindenképp rákeresek arra az oldalra
2015. aug. 7. 07:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!