Hogy készül egy Remix?
Figyelt kérdés
Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy hogyan készül egy remix/milyen program kell hozzá (melyiket használják a nyagy Dj-k,vagy melyik a legjobb) Nekem Dj Traktor 2-van,illetve amikor a Remix elejére egy teljesen más MIDI-t tesznek azt Daw-val vagy mivel csinálják itt egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=lEgcvdCMQ0c az első 20 másodpercet illetve a remix részét milyen Programmal csinálták? előre is köszönöm a válaszokat :)2015. aug. 4. 19:05
1/4 anonim válasza:
Helló! A Dj-k kész zenéket játszanak egymás után. Általában producerek csinálnak remixeket, viszont egyre több a producer, aki dj is. Régebben ez még két külön szakma volt inkább. Producernek nehezebb lenni. Nagy dj-k többsége Pro Tools-t, Cubaset, FL-t használ. Elvétve Reason-t is. A Traktor mixek készítésére jó, vagy maximum Bootleget tudsz csinálni vele. Remix az az, amikor teljesen újragondolnak egy zenét, ez lehet egy adott éneksáv köré írt új hangszerelés, új dallam, más tempó, más stílus. A fent említett remixet készíthették bármilyen programmal, azok közül amit fentebb írtam. Majdnem egy kutya, a programok majdnem ugyanazt tudják, csak máshogy kell kezelni ezeket.
2/4 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=CfCmoEixxro
egy rövidebb videó, hogy hogyan képzeld el ezt az egészet. De ez sem a nulláról való építkezést mutatja be. A remixek ugyanígy készülnek, mint ez a zene, csak remixben van pl. éneksáv ami köré kell építkezni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi A választ :D,már csak annyi lenne a kérdésem hogy amit leírtam számot annak 0:00-0:50-ig és 1:26-1:55-ig Szerinted ilyen DAW-val vagy Dj Traktor Szerű programmal csinálták? mert én Remixelgetek (Próbálok még csak :D) de ilyet szerintem csak DAW-val lehet nem? Előre is Köszönöm a választ :D
2015. aug. 5. 18:12
4/4 anonim válasza:
Traktorral nem tudsz remixet készíteni. Ott már 2 vagy több meglévő zenéből tudsz összevágni egyé. Tehát lényegében az nem a te alkotásod, csak összeolloztál mások által készített zenéket, szóval ezt inkább csak sima mixelésnek lehetne nevezni. A youtubeos videóban szóló zenét zeneszerkesztővel csinálták, és nem keverőprogrammal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!