Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Teljesen kezdőknek milyen...

Teljesen kezdőknek milyen gitárt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Most szeretnék megtanulni gitározni, pár alaphangot már tudok hála egyik barátomnak, de szeretnék venni magamnak egy saját akusztikus gitárt.

Azt tudom, hogy kezdőknek a nylon húros jobb lenne, mert eléggé kikezdi az ujjakat. Azt később át lehet húroztatni, ha már hozzászoktak az ujjbegyeim?

Mivel első gitár és ilyesmi, maximum 25 ezret szeretnék rákölteni, de ha lehet olcsóbban is kapni jót, az jobb lenne, csak fogalmam sincs hogy melyik lenne kezdőknek a legjobb, ami árban is jó, és a minősége is az. Segítenétek? :)

2015. júl. 29. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azzal kezdesz, amivel akarsz. Hülyeség hogy a nylon húr a legjobb kezdőknek, ne menjünk bele miért, de borzasztó nagy tévhit. Klasszikus gitárra csak nylon húrt rakhatsz, különben tönkreteszi, extrém esetben a fém húr le is törheti a hidat.
2015. júl. 29. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Szóval klasszikusra csak nylon, akusztikusra csak fém.
2015. júl. 29. 12:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Pont most akartam írni, hogy a nylon húr felejtős, most gyorsan elolvastam pár véleményt ezzel kapcsolatban, és nem győzött meg, csak a fájdalomtól akartam megkímélni magam. :D De köszönöm, akkor mindenképp fém húrosat veszek, a kérdés, hogy milyet. Ha hangszerboltba bemegyek, ott lehet olcsóbban is kapni jó minőségű gitárokat nem?
2015. júl. 29. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, ízlés és stílus kérdése hogy nylon vagy fém húros gitárt használsz. Én személyszerint nylon húr hangját jobban szeretem. Amúgy nézz használtba, de szerintem kicsit többet szánj rá.
2015. júl. 29. 12:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sajnos úgy néz ki, hogy egyenlőre ez a maximum, többet nem tudok összespórolni rá, anyáéktól meg nem szeretnék pénzt kérni rá.

2015. júl. 29. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:

A gitárok hangját lehet csekkolni itt.

https://www.youtube.com/watch?v=C97H_HvBjPA

2015. júl. 29. 17:27
 7/9 anonim ***** válasza:

25-ért nehezen kapsz jó fémhúrosat, kivéve ha használtan veszed. Van egy honlap, ami segíthet, de itt minimum egy Cort F510-eset ajánlanak:

[link]

2015. júl. 29. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:
*Cort AF510
2015. júl. 29. 17:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, ahogy hazaértem elmegyek egy hangszerboltba csak felmérni a dolgokat, meg jobban beleásom magam a keresésbe, és akkor megpróbálok egy kicsit több pénzt összeszedni :)
2015. aug. 3. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!