Ki az 5 kedvenc magyar rappered?
Day- tetszik a spiritualitása és a pozitív gondolkodása
Anonim MC- elsők között találtam rá, nagyon régóta hallgatom, nagyon jók a szövegek,görbetükör egy generációnak, tehetséges csak sajnos inaktív az utóbbi időkben
Mikee Mykanic-A Bóló 1-2. volt amit először hallottam tőle, egy új stílust hozott be magával a köztudatba, nagyon jók a szövegek/szójátékok, ritmikus és fifikás
AZA- ugye Killakikitt, péntek XIII. nem kell bemutatni.
tetszik a munkássága, amit leművel mind szöveg mind beat ügyileg. Kikötők rulz. Ha egy külsős meghallgatná egy két keményebb trackjét fogná a fejét, de én nagyon bírom azt amit Tirpával képviselnek.+ snowgoons és egyéb amcsi rapperekkel is jól ügyködik.
nagyon bírom még Antalt és Krellát
2Arc
Mohaman
Funktasztikus
Kalo Bone
Fankadeli
Mindegyikük eszméletlenül rappel és a szövegviláguk is eszméletlen, tele van tartalommal, tele van olyanokkal amit megéltek stb.
1. Steve Antal
2.Akkezdet Phiai
3.Barbárfivérek
4.Sub Bass Monster
5.Siska Finuccsi
1. Funktasztikus
2. Ketioz
3. Siska Finuccsi
4. Rambo
5. Phat
Nos Chez
Zenk
El Magico
Mikee Mykanic
Phat
Steve Antal
Tkyd
Krella
Siska
Mikee Mykanic
Killakikitt
AK26
Mikee Mykanic
Barbárfivérek
Siska Finuccsi
1.: Eszméletlen jó, szépen összetett szövegeik vannak, AZA alapjainál jobbat én még nem hallottam, az egész flow-ja hatalmas, kedvenc. Tirpa és AZA külön-külön is nagyon durvák, lereppelnek mindenkit. A számaik tényleg a feszkó levezetés királyai, ha valaki szereti ezt, a kissé beteg, morbid stílust akkor mindenképpen ajánlom!
2.: Igazából az AK-s fiúkkal kerültem be a rapp világába, őket hallgattam először, ők ismertették meg velem az egész műfajt, a szövegeik is elvannak és ami a legjobban tetszik, hogy főleg a szegényekhez szólnak. A tartalom az új számokkal ellentétbe, a régiekbe még hallható. A mostaniakról inkább nem is beszélek...
3.: A KILLAKIKITT nyomán ismertem meg Mikee-t, meghallgattam pár számát és nagyon bejött. A rímek nagyon ott vannak, durván pörög a nyelve, bár az alapok nekem külön nem jönnek be annyira, mindenképpen egy kifejezetten hallgatható, nagyon fülbemászó elegyet alkotnak a szöveggel. Ilyen stílusú rapp-et se láttam még.
4.: Még általánosból, az akkori(és a mai napig) haverjaim hallgatták agyba-főbe, megtetszett, azóta pörög nálam is. Tibbah-nak jó a freestyle-ja, magába is megállná a helyét, Deego-val így egy ütős párost adnak.
5.: Hát, Siska-t se egy hete ismerem, neki is durva szövegei vannak, ha valaki tényleg megjárta a szart akkor az Siska volt. A flow-ja is bejön, a szövegének is tényleg van mondanivalója, szól a hallgatókhoz a dalokba.
Amúgy meg ha 2 évvel ezelőtt láttam volna meg ezt a kérdést, tuti, hogy most mind az 5 nevem a RivoTrillB*zik közül került volna ki. Őket is addig hallgattam, amíg rá nem találtam a Killa-ra. Az AK-t is a szép emlékek okán hallgatom, az új számaik már eléggé gyengék... Na mindegy, kb ez a véleményem.
Ha már itt tartunk akkor én is leirom az 5 kedvencemet:
Mr.Busta
AK26
BeerSeeWalk
Essemm
Fura Csé
1. Akár tetszik akár nem, Busta nélkül nincs magyar rap...23 éve a rapszakmában van, õ hozta be lényegében az amcsi stílust MO-ra. Nekem már Kamikaze óta kedvencem, az igaz hogy nem minden számának van mondanivalója, de örök kedvenc marad, tartom is vele ritkán a kapcsolatot (évi 1-2 beszélgetés).
2. Õket az RTM-be csatlakozás óta hallgatom, egybõl megtetszettek a számaik, igaz hogy a szegényekhez szól épp ezért olyan jó...nem beefelgetnek se semmi ilyesmi, átadják a népnek amit gondolnak.
3. Mutatom a fukkot címû számmal ismertem meg õket, pörög a nyelvük mint a V8-as motor, fõleg Gabennek. Épp ezért is tetszettek meg a zenéik.
4. Mintha csak Busta testvére lenne, nem csoda hogy kedvenc lett. Eyyo-val ismertem meg, utána kerestem tõle régebbi és újabb számokat és azóta is a kedvencek közt van nálam.
5. Fura Csé stílusa szinte ugyanaz mint Eminemé, csak ez magyar. Eminem- Till I collapse és Fura Csé - Rapostol számokban észre lehet venni a hasonlóságot (mintha koppintás lenne). Mivel Eminem az örök kedvenc rapben, így a magyar Eminem is beér nálam a top5-be.
Ahogy látom sok itt az Anti-RTM-es, engem nem zavar mert ugyanúgy meghallgatom a Killát, a Barbárokat és a Wanted-et is. Killakikittnek tetszik ez a morbid stílusa, Ha épp balhézni készülök vagy meccsem van akkor meghallgatok párat.
Barbárfivérek is ütõs, fõleg Deego refrénjei tetszenek (Úthenger, Mennydörgés, Legál Narkó stb). Kocsikázásnál zúznak nálam. ;)
Wantedet akkor hallgatom mikor edzek, jól motivál..legalábbis engem.
Mykanic-et nem ismerem meg nem is hallottam még, de veszem majd rá a fáradságot.
A Kezdet Phiaival ugyanez a helyzet, Funktasztikust ismer (Kamikaze), Siskától is van pár szám ami bejön, SBM is nagyon jó...ha valakit kihagytam sorry.
*Killára visszatérve, Tirpa stílusa tetszik nagyon, elmebeteg rap amit nyomat. Bár Turha és Odupla is nagyon jó, irtak is egy ütõs beefet a Killakikittnek (Odupla - Ha Saidba b...ak ki visz majd AZA Killaken remix)
"Akár tetszik akár nem, Busta nélkül nincs magyar rap...23 éve a rapszakmában van, õ hozta be lényegében az amcsi stílust MO-ra."
Na ezt utálom ebbe az RTM jelenségbe... Minden fan szajkózza a hülyeségeket...
Amcsi stílust már nagyba nyomta Dopeman, aztán Mohaman és Game Kutya is amikor még Pukta sehol nem volt.
Meg ez a Bukta nélkül nincs magyar rap is, ezeket a hülyeségeket ő veti el a 12-14 évesen fejébe... Az egész célközönsége a tinikre épít és az ő fejüket tömi a szarságaival, majd a gondolkodni képtelen fanok ezeket a hülyeségeket írják mindenhol...
Nem számít, hogy Bukta 20 számból csinál 1 olyat aminek TÉNYLEG van mondanivalója, de azért a fanok elhiszik neki :) Ő gondolkodik mindenki helyett... Vicc ez a társdalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!