Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akkordok felépítése. Segítene...

Akkordok felépítése. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Akkordokat szeretnék bontani, de nem ismerem az akkordok felépítését. El tudná nekem mondani valakI?
2010. febr. 27. 23:04
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

alul van egy táblázat, ott az alapháramsoktól kezdve minden le van írva hogy mi hogy épül fel:)

2010. febr. 28. 08:31
 2/7 anonim ***** válasza:
most ezt minek emelted ki? Ott van leírva minden, mit vársz?:D
2010. márc. 1. 22:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen azt, hogy valaki leírja, hogyan kell akkordot bontani. Hogy x akkordnak mik a hangjai.:)
2010. márc. 2. 07:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Mert nem tanultam soha zenét. Kb. itt az alső három mondatban találtam 10 ismeretlen szót. Így eléggé valószínűtlen, hogy nem értem meg.
2010. márc. 2. 07:14
 5/7 anonim ***** válasza:
valószínűtlen hogy nem érted meg?:D ez azt jelenti hogy meg fogod érteni:D amúgy milyen akkordnak vagy kíváncsi a hangjaira? Guitar pro-t ismered? Ott is ki lehet választani az akkordokat, és le is írja hogy milyen hangok vannak benne.
2010. márc. 2. 07:34
 6/7 anonim válasza:

Kicsit nagy fába vágod a fejszéd. (Hivatásos zenész vagyok.) A kérdés igazából: mi az akkord maga? Összecsengő hangok egy idejű összessége. Ha tisztában vagy a hangközökkel, valamint a hangszered hangjaival (gondolom gitáros lehetsz), akkor terc vagy kvárt építkezésben bonts ki hangokat. Tehát: fogj egy alaphangot, fogj egy tercet, kvintet, szeptimet, nónát, undecimát, tredecimát. A tábortüzes (félfekvéses) akkordokat lenézheted mondjuk a guitar pro-ból, de az csak a nagyon alapokra elég maximum (szerintem arra sem nagyon).

És a leglényegesebb, hogy ne az internetről próbálj zenét tanulni, ezerszer egyszerűbb, ha egy hozzáértő hangszeres megmutatja, és tőle eltanulod. Ajánlom magam, illetve a szólógitárt tanító kollégákat :)

2010. márc. 2. 11:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Gitár prot nem ismerem, de akkor megszerzem, köszönöm, és a segítséget is:)
2010. márc. 2. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!