Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi billentjűje legyen a...

Mennyi billentjűje legyen a szintetizátornak?

Figyelt kérdés

Hobbi szinten billentjűzök (értsd: elolvastam egy szintis könyvet az akkordokról, kb megtanultam kottátolvasni). Ennyit értek hozzá:) Kölcsön hangszeren játszom, szeretnék venni egy sajátot, de nem tudom, hogy mennyi billentjűre lesz szükségem:S most 61-es van nálam, nem tudom h ezt a méretet vegyem magamnak vagy jobban járok ha összbillentjűset veszek:S

Könnyűzenét játszom, énekessel (most a Someone like yout-t tanuljuk)

Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

Nem fogok túl komolyan billentyűzni, tényleg csak hobbi szinten.

Köszi a segítséget!

2015. jún. 1. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is hobbi szinten zenéltem, mint kb. 2 millió másik ember is :)

De nekem a 88 se volt még így se mindig elég. Szerencse, hogy +/- 2 akkordot lehetett szoftveresen le/fel állítani, végső esetben pedig a pitch-shifter (az a kis tolókar ott a billentyűsor végén bal oldalt, amivel félnél kisebb hangtávolságokat lehet képezni) max. szélsőséges beállításokkal még +/- 1 oktávot hozzá tudott adni.

Szóval bármikor szükséged lehet a széles hangterjedelemre. Főleg, ha nem kifejezetten felvenni akarsz - mint mondjuk én -, hanem élőben előadni is.

Nekem ez a meglátásom.

2015. jún. 1. 20:47
 2/4 anonim ***** válasza:

"+/- 2 akkordot"

IDIÓTA voltam >> OKTÁVOT akartam írni

2015. jún. 1. 20:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2015. jún. 1. 21:21
 4/4 anonim ***** válasza:

tök durva, hogy fel sem tűnt, hogy oktáv helyett akkordot írtál mert annyira következett a kontextusból

amúgy igen, minimum 4, lehetőleg több oktáv legyen ha előadni is akarsz rajta, nekem 2 oktávos van és dobolgatni tökéletes, de pop dalokat előadni kevés lenne

2015. jún. 1. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!