Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Akusztikus, fémhúros epiphone...

Regisztrálok kérdése:

Akusztikus, fémhúros epiphone gitáromon mennyire veszélyes esetleg vékonyabb húrokra váltanom? Az a baj, hogy nem tudom milyen van most rajta pontosan, de talán 11, vagy 13 is akár, de kipróbálhatom a 09-et, vagy hazavágná a gitár nyakát?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 9. 09:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Ki.
2015. ápr. 9. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha vékonyabb a húr, akkor kisebb a húzása, tehát nem fejt ki rá akkora erőt, nem tudod ilyennek tönkretenni... esetleg elállítódik, de nem biztos.
2015. ápr. 9. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Életveszélyes. Sőt, már az is veszélyes, ha leszeded a húrokat. A nyak azonnal tönkremegy az ilyesmitől, csak az jó neki, ha nagy erővel húzza valami.

;)

2015. ápr. 9. 18:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy hazavágná.Viszont mikor én 11-esről 10esre váltottam,már eltűnt az a hang,ami a 11esnél elmondható,eltűnt a gitár karakteressége.Nos,ha te 9esre váltasz,az szerintem egy akusztikus gitáron nagyon,túl vékony.Úgy vélem,az ideális a 11es fémhúros gitárra,de kísérletezni persze lehet,és nem mindenki ért velem egyet az is biztos.
2015. ápr. 10. 21:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon vékony a 9-es akusztikusra, én is 11-est használok, azzal sokkal szebben szól.
2015. ápr. 11. 00:52
 6/6 A kérdező kommentje:
12-es van rajta, és elég kicsi kezeim vannak, így, ha az első bundon barrét fogok, akkor nem szól minden hang szépen sajnos. Akkor valószínűleg csak 10-esre megyek le, és majd talán később visszatérek a vastagabb húrokra, ha hozzászokott a kezem.
2015. ápr. 12. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!