Miért populárisak mostanság Magyarországon az alternatív zenekarok (30y, Kiscsillag, Kispál és a Borz)?
ill. őszintén az ilyen zenében mit lehet szeretni?
http://www.youtube.com/watch?v=waEshBIpeR0
nem támadásképpen,csak engem annyira nem hoz lázba.:)
Minden műfajt, de minden műfajon belül csak egy-két bandát, akik az adott műfajt legkiválóbban művelik.
Progreeszív metált főként (Opeth, Pain of Salvation, Cynic, ilyen agyszétb@szós elektromos cuccokat (Venetian Snares, Aphex Twin), meg minimalista klasszikus zenét (amiben mondjuk csak egy zongora van). De inkább csinálni szeretem a zenét. Szintén minden műfajban.
A Korog mocskosjó. Ahogy mondtad, iszonyat ötletes témákat eszelnek ki. Meg persze a zenei profizmusuk is simogatja a lelkemet.
Az alternatív zenéktől viszont én is megőrülök.
19:00
Hoppá, látom közben írtál még. Elég hasonló az ízlésünk úgy látom. Mindegyik említett bandát nagyon komálom.
Én sem tudom mit lehet ezeken a zenéken szeretni. IGaz, hogy valamivel több mondanivalójuk van mint a tücc-tüccnek, de néhány black metal bandához képest elbújhatnának - és ez igaz a legtöbb metál zenekarra is (persze azok között is vannak hihetetlenül primitívek).
De ahogy én észrevettem, manapság mindenki szereti játszani az alteros művész-feelinget. Hát szerintem attól nem lesz valami művészi hogy agyon van bonyolítva és senki által nem érthető módon van előadva. Ez pont a komolyság és a valódi tartalom hiányát mutatja. A nagy és világos dolgok mindig ismertethetőek röviden és közérthetően - és ez az alter műfajban nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!