Bazita kérdése:
Egyszerű népdalok?
Figyelt kérdés
Múlt héten kezdtem el énekelni, tudnátok ajánlani egyszerű népdalokat gyakorláshoz? Akár kottafüzetet, akár weboldalt, jöhet bármi.2015. márc. 23. 21:49
1/2 salalla11 válasza:
Persze. Esetleg nézhetsz iyen alsós tankönyvekből, azokban egyszerű és könnyű kis dallamok vannak, de tudok is párat ajánlani. Tudod rózsám, mit fogadtál..., Tavaszi szél vizet árszt, Hajtsd ki rózsám az ökröket, Láttál e már valaha csipkebokor rózsát, Tarka szoknya, Erre gyere amerre én, Nekem olyan emberecske kéne, stb.(mondjuk ezek ének-zenei iskolában nyolcadikos anyagok, de nem olyan nehezek, és alsós tankönyvekbe egy csomó hasonló, vagy még egyszerűbb van)
2/2 anonim válasza:
Nézz körül a Varga Julcsa "nóták" között, ezeknek legtübbja igen egyszerű dallamú.
Engem annak idején a világ legkönnyebb dalának eléneklése alapján vettek fel a hegedűiskolába, "A búzamezőben háromféle virág" kezdetűvel. (Dó mi szó, szó fá mi. Szó fá mi fá mi re stb.) 479 jelentkezőből csak ötöt választhattak ki, tehát nem a dal nehézsége volt mérvadó.
De a "Szeretnék szántani" vagy a "Boci-boci tarka" óvodás dalok, gyakorlásnak jók ezek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!