Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ki a kedvenc klasszikus...

Ki a kedvenc klasszikus zeneszerzőtök?

Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 16:50
 1/3 anonim ***** válasza:
hát, ha a klasszikust úgy értelmezed, hogy klasszicista zene, akkor egyértelműen Beethoven a legnagyobb. ha klasszikus alatt komolyzenét értesz, akkor Bartók Béla. ha klasszikus zeneszerző alatt régi klasszikus zeneszerzőt értesz, akkor Miles Davis...
2015. márc. 20. 18:19
 2/3 anonim válasza:
Tőlem ezt nagyon sokszor kérdezik, de nem tudok dönteni, annyi van és egy csomót még nem is ismerek. A barokkból egyértelműen Bach nagy kedvencem, bár Scarlattit is szeretem. A romantikusokból pedig úgy ahogy van az egész. Chopin, Liszt, Debussy, Rachmaninoff, meg az egész stílus. A klasszicizmusból hogy ha választani kell akkor Haydn, de az annyira még nem kerített hatalmába, mivel nem is sokat tanultam tőle. A XX. században Bartók egy-két darabján kívül (Pl. Román népi táncok) nem igazán tetszik semmi, mert az már egyre inkább elvont. 13/L/zongora
2015. ápr. 3. 10:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Wieniawski :)

amúgy meg szeretem Wagnert, Berliozt, Beethovent, Brahmsot

2015. ápr. 6. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!