Ha ritmusgitáros akarok lenni akkor mit kell gyakoroljak?
hát bocs, de szerintem így külön nem létezik ilyen, hogy én szólógitáros vagyok, te meg ritmusgitáros. egy bandában lehet, mert előfordul, hogy a Green Day vagy a Gázrózsa bevesz még egy gitárost, hogy vastagítsa a soundot, de amúgy zenészek között csak gitáros van. de ha téged mégis ez érdekel jobban, nem a dallamjáték, az is oké. ez esetben tölts le dobkottákat, ritmusdiktandókat, indiai thálákat, asszimetrikus tapsgyakorlatokat, aztán különböző metrumú ritmusokat és azokat gyúrjad egyrészt, másrészt tanulj meg akkordokat lefogni a gitáron. mint ismeretes, gitáron egy-egy akkordot ezerféleképpen le lehet fogni - persze tábortűz mellé elég, ha minden egyes akkordot megtanulod egyféleképpen, de hát az is kérdés, hogy milyen színvonalon akarsz megtanulni a hangszeren.
kvinteket körülbelül két hét alatt megtanulhatsz olyan színvonalon tépni, hogy senki nem fog tudni megkülönböztetni a Tankcsapda gitárosától, csak neked két millióval olcsóbb erősítőd és gitárod van, na meg nincs saját alkoholmentes sörmárkád :D
"kvinteket körülbelül két hét alatt megtanulhatsz olyan színvonalon tépni, hogy senki nem fog tudni megkülönböztetni a Tankcsapda gitárosától"
Szerintem erre 2 nap bőven elég... :D
Szerintem főleg a ritmus,amit gyakorolni kéne.Aztán palm muting a rockzenében nagyon fontos lehet,akkordbontás ilyesmi.
50%os úgy látom te tényleg félig-meddig jó válaszokat adsz. :D Talán az indiai thálákkal már elveted a sulykot,de egyébként viszonylag jó amit mondasz szerintem.
kedves 74%-os kolléga:
sajnos rossz szokásom, hogy politikai kérdésekhez is hozzászólok, aminek eredménye a lenullázódás ezen a remek oldalon.
zenei kérdésekben nem 50%-os vagyok, körülbelül 30 éve foglalkozom zenével....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!