Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt válasszak magamnak?

Milyen gitárt válasszak magamnak?

Figyelt kérdés

4 évig jártam zeneiskolába és akkor zongorázni tanultam majd abbahagytam az egészet. Tehát van egy kis "előképzettségem". Most viszont szeretnék itthon egyedül megtanulni egy kicsit gitározni, csak úgy szórakozásból. Tudna nekem valaki tanácsot adni, hogy milyen márkájút vagy fajtát válasszak? Csak saját használatra, nem túl drága gitárt szeretnék amiken alap dolgokat meg tudnék tanulni.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

2015. márc. 2. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:

milyen gitár?

mennyid van rá?

milyen stílusban akarsz játszani?

2015. márc. 2. 14:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát én leginkább klasszikus gitárra gondoltam. Hát most úgy maximum 30 ezret tudnék rászánni.
2015. márc. 2. 17:28
 3/9 anonim ***** válasza:
2015. márc. 2. 19:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, nekem egy elfuserált abszolut zenei hallásom van, sráckoromban behangolhatatlan gitárjaim voltak. Azt nem érzem, hogy feljebb, vagy lejjebb kell a hangolást végezni, de a jól behangolt gitár nekem zengeni kezd, lehet, hogy csak az én fülemnek, kíváncsi vagyok, más is így van e ezzel?

Szóval ha új hangszer kell, én mindig viszem a laptopot és egy tunerrel, pl. az ingyenes AP tuner, ami letölthető, végignézem az összes hangot, mert a frekvenciáktól való eltérést azonnal jelzi a műszer.

Elég sok gitár behangolhatatlan, sokszor nem is azt a vastagságú húrt teszik rájuk, ami passzolna hozzá.

Legalább alul jól behangolható legyen., de számít az oktáv is.

Olcsóbb gitároknál érdemes többet kipróbálni, mert el sem hiszed, egyik ilyen, a másik olyan, hiába a sorozatgyártás, tök más hangjaik vannak, bizonyára a tizedmilliméterek is számítanak. Esetleg az is előfordulhat, hogy egy hangszer ősidők óta ott porosodik és már azért eladhatatlan, mert megnyúltak a húrjai, vagy elvesztették a hangzásukat.

Nekem azért a kinézete is számít. Némelyik gitárt nagyon szépnek találom és egyből rááll a kezem, megtáltosodok rajta.

Németországban láttam egy Ramírez gitárt leárazva 700 Eu-ra, de nem szólt jól és a tulaj bevallotta, hogy régi bútora. Szóval kicseréltem rajta a húrokat és egy fél órát játszottam vele, nagyon príma volt, simán hoztam rajta olyanokat is, amiket máskor gyakorolnom kell és nem is mindig sikerül, szóval tetszett, de nem vettem meg, mert mégis sokallottam az árát.

A neten megnéztem, hogy eredetileg egy ezresbe került volna, és mégis rászántam magam, mert ilyen klasszis gitárom még nem volt, de mire visszamentem az üzletbe, hogy megvegyem, már elvitte valaki.

Kár volt leporolnom. Állatira beleszerettem.

Szóval keress egy laptopot, a drága gitárhoz feltétlenül, az olcsóbbhoz meg annál inkább és tesztelj, mindent, ami tetszik és meg tudod fizetni.

2015. márc. 3. 02:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Különben itt találhatsz nyalánkságokat, szeretem ezt a boltot.

Ez príma hangszernek néz ki, itthon tuti többe kerül.

Jose Ribera Classic Pro III 4/4

Cédrus fedlap, mahagóni káva, palisander húrpad, d'addario húrok, aranyozott és minőségi húrfeszítők ezért az árért nem rossz.

Sajnos a szállítás még egy huszas Magyarországra.

Itt beállíthatsz mindenféle keresést, gyártóra, árra, faanyagra.

Én szeretem a cédrus fedlapot, vagy legalább a sitka fenyőt. Az ébenfa húrpad egyből 500 Eu fölé nyomja az árakat sajnos.

[link]

2015. márc. 3. 03:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem aranyozott, azért az kissé vicces lenne... hanem aranyszínű.
2015. márc. 3. 06:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csak tényleg arany színű, de nem drága az aranyozás különösebben. Alig több, mint a krómozás, vagy a nikkelezés, hiszen nagyon kevés a felületre vitt arany, bár a különböző rétegvastagságnak eltérő a költsége.

Régebben aranyoztattam fémeket, olcsóbb és tartósabb volt mint a lakkozás és szebb is.

2015. márc. 3. 06:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehetséges, de nem vagyok meggyőződve a tartósságáról. Aranyozott-ezüstözött ékszerekről elég gyorsan kopik a bevonat.

Az meg ízlés dolga, kinek mi a szebb, nekem valamiért az aranyszínű szerelékek egy olcsó gitáron inkább giccsesek.

2015. márc. 3. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Van igazság abban amit írsz, meg amúgy is tényleg aranyszínűt ír, elismerem, elírtam az aranyozottat.
2015. márc. 4. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!