Ha egy dalban jelentős mennyiségű olyan akkord van, amiben a mutatóujjal le kell fogni egy egész bundot nagyon hamar megfájdul a mutató és a hüvelykujjam közti izom. Mitől van ez?
Gitározom már 6-7 éve, de autodidakta módon tanultam 6év szolfézs és zongora után, de leginkább csak akkordozom a dalaim vázának megírásához, de ha egy dalban jelentős mennyiségű olyan akkord van, amiben a mutatóujjal kell le fogni egy egész bundot (pl. B, F,..Ab7..stb) hamar fájni kezd a kezem-
A gitárfogásom rossz, esetleg van rá valami tippetek? Vagy törődjek bele, hogy nem az én kezemre lett kitalálva a gitár?
Valami súlyos baj lehet, vagy nagyon rosszul foghatod.
Nem szabadna annak fájnia egyáltalán.
Rendszeres gyakorlás nélkül szerintem is fáj, nekem is szokott.
Egyébként meg nem olyan egyszerű, hogy "rosszul fogod".
Teljesen más annak, akinek rövid ujjai vannak és kis keze, mint annak, akinek hosszú ujjai és nagyobb keze.
fontos még hogy előtte melegíts be, nyújstd meg az izmokat . Keress rá youtubon pl. guitar finger streching
Mivel a 2 ujjad közti izmod fáj ezért különösen hasznos lehet ha úgy nyújtod, hogy pl. bal kezeden a mutató és a középső ujjad közé teszed a jobb kezed mutató és hüvelykujját, és ellenkező irányba szétnyomod őket. Kb 5-10mp-ig így tartod, aztán végigmész a többi ujjadon.
Vagy pl. simán megfogod az egyik ujjad, teljesen hátra feszíted, tartod 5-10mp-ig, aztán mész a kövire, lényegében bárhogyan nyújthatod, csak érezd hogy nyúlik.
Ezenkívül meg csak gyakorolnod kell, előbb utóbb menni fog. Lehet hogy kicsi a kezed, de 6-7 éves gyerekek is meg tudnak tanulni bármit, aztán az ő kezik valóban kicsi.
Ezen kicsmég.eglepődtem :-)
Nekem mindig is a kisbarrék jelentettek nagyobb kihívást,nem hogy azzal kezdtem...
A tartásra ezentúl tényleg oda fogok figyelni, és a nyújtást is betartom, köszönöm szépen a segítségeteket :)
(Mondjuk a 6-7 éves gyerekek kisebb gitáron tanulnak játszani, de lehet, hogy arányában tényleg nagy nekem ez a gitár, majd ha lesz rá módom, akkor váltani fogok :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!