Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Énekhang + alkohol?

Énekhang + alkohol?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy rengetegszer hallom, hogy az alkohol nagyon rosszat tesz az énekhangnak és a hangszálaknak. Ez teljesen érthető, de szinte az összes kedvenc énekesem (Billie Joe Armstrong, Deryck Whibley, Alex Turner, Axl Rose, Chester Bennington, Avril Lavigne) nagy piás volt, vagy szokott inni, és nagy részük még drogozott is valamikor, mégsem változott a hangjuk, vagy nekem nem tűnt fel. Nem lett rosszabb, és nem is tűnik úgy, mintha oda is figyelnének rá, hogy az ivászat nem tesz túl jót neki. A hozzáértőktől kérdem, hogy erről mit tudnak?

u.i. Chester Bennington hangja észrevehetően megváltozott, de inkább a túl sok sikoltás miatt.

2015. febr. 22. 23:27
 1/8 A kérdező kommentje:
És még dohányoztak is e mellett, vagy még dohányoznak is.
2015. febr. 22. 23:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Vagy még mindig dohányoznak* Elnézést.. már este volt.
2015. febr. 22. 23:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az évek alatt, azért megfigyelhető a változás nem is kicsit.

Hallgasd meg Axl egy 1991-es felvételen, meg egy mostanin.

Ha szerinted nincs közte különbség, akkor nincs füled, már ne is haragudj.

Persze a korral is változik, de a káros szenvedélyek erre rásegítenek.

2015. febr. 23. 10:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az énekhangra akkor nagyon káros, ha tömény alkohol után azonnal énekel az egyén, ugyanis az alkohol hatással van az összehúzódásra. A hangszálaid összehúzódnak, az énekes pedig az ellenkezőjét kényszeríti ki tőlük. Éppen az összehúzódás miatt használják az alkoholt sérülések kezelésére, mert az összehúzódás miatt csökkenti a vérzés mértékét.
2015. febr. 23. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Na jó, akkor most nézz meg egy régebbi (mondjuk '95-2009), és egy új (2012-2014) Green Day koncertfelvételt. Rögtön meg is válaszolhatod magadnak változott-e Billie hangja, vagy sem :D
2015. febr. 23. 19:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom ezt pozitívan érted-e, de 100% hogy Billie hangja csak jobb lett. Sokkal tisztább, mint volt 94-ben, és jobban is mennek neki a magas hangok, mint pl. az első albumokon. Persze, hogy változás a hangjában, hisz már nem 22, hanem 43 éves, de én csak fejlődést hallok nála.
2015. febr. 23. 21:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó Axl-nek megváltozott a hangja, ebben egyet is értek. De őt túlzottan nem akartam kiemelni, mert ő tényleg mindent kipróbált már... meg amúgy is egy se*gfej lett.
2015. febr. 23. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Billie-nél én is csak fejlődést hallok, legutóbb Bécsben nagyon tisztán énekelt.
2015. febr. 27. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!