Hogy kell számot csinálni?
van amikor random, van amikor megszüetik egy elképzelés.
fl studio....ableton, stb...
sok-sok idő, gyakorlás
producer/dj nem ugyanaz, én pl. még kezdő vagyok de úgy szoktam hogy megnyitom az fl-t kiválasztok egy hangzást, és elkezdem megírni a ritmust, általában csak összevissza pakolgatom a "hangokat", és mikor elkezd alakulni akkor a fejemben is megszületik egy dallam aztán már céltudatosan úgy pakolom a hangokat hogy jól hangozzon, aztán ha megvan akkor jöhet külön a melody, drop, build up stb, ha megvannak akkor jöhetnek a finomítások, átmenetek, mixelés mastereles, stb
röviden így, de nagyon sok gyakorlás kell mire rá érez az ember
A producer csinálja azt a zenét, amit a DJ játszik. Ez a különbség röviden-tömören :)
Egyébként a zenéket ki így, ki úgy csinálja, van aki csak elkezdi, és aztán ahogy jön úgy csinálja, de van aki előre kitalálja, pl. nekem úgy szokott lenni, hogy pl. megszületik egy jó dallam a fejemben, azt megalkotom, és utána a dobokat meg a többi cuccot alápakolom úgy, ahogy a zene kívánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!