Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek hallható a különbs...

Szerintetek hallható a különbség a 30ezres squier és a 300ezres fender között? Video a leírásban

2015. febr. 19. 18:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat, euróba számoltam de az értéket de ez végülis mindegy a lényeg, hogy az egyik tízsszer annyiba kerül.
2015. febr. 19. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:

A felvételen nem hallható igazán különbség.

Ez mindössze annyit jelent, hogy valaki egy adott beállítással, adott cuccon képes volt egy olyan felvételt készíteni, ami a Youtube-ra felnyomva egy erősen veszteséges tömörítéssel nem mutat jól hallható különbséget a két gitár hangja.

2015. febr. 19. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:

1. Persze, hogy hallható.

2. Két gitár között nem csak hangban van különbség, illetve pontosan nem is abban van a legnagyobb különbség. Összeszerelés, felhasznált anyagok és az ebből fakadó dolgok.

Tartósság, hangolódás, beállíthatóság, ezek mind nagyon fontos dolgok. Egy olcsó gitárnál hónapok alatt láthatóan elkopnak a bundok, míg minőségi gitároknél évekig nem kell csiszolni sem.

3. Ez nem ilyen egyszerű a dolog.

Gitárok esetében más dolog hallható dolgokról beszélni, amit valóban egy kívül álló hall és érezhető dolgokról beszélni, amit az érez, aki játszik rajta.

Mert, lehet, hogy kifelé tök ugyanolyan hang, egy laikus számára különösen, de aki megpengeti a hangokat az érzi a hangindulást, tranzienseket, minden kis nüanszot, ami nagyon nagy mértékben befolyásolja a játékérzetet.

2015. febr. 19. 18:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Elhiszem nektek, én még nem fogtam kezemben fendert (pedig nagyon jó lenne).
2015. febr. 19. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem mindegy hogy milyen fendert fogsz a kezedben. :-)

Fogtam már olyan silányan összetákolt kényelmetlen magas mexikóit hogy egy az egyben a mellétett bulletre hajazott a hangszerbótban. Ha nincs ráírva és az a koptató matrica, azt gondoltam volna hogy bullet. A hangja pedig ég és föld a kettő között. Ez volt hatalmas meglepetés.

2018. márc. 7. 01:35
 6/6 Waff ***** válasza:

Van különbség kodolgozottságban, tartósságban, hangzásban is. De messze nem akkora ami az árbeli különbségből következtethető lenne.

Én azt vallom hogy egy középkategóriás gitár pont ugyanolyan jó minden szempontból, mint egy felsőkategóriás. Egy márkás, kb félmillás gitárban csak a rányomtatott logót/márkanevet fizeted meg.

2018. márc. 7. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!