Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért nem tudok jól gitározni?

Miért nem tudok jól gitározni?

Figyelt kérdés
El tudom játszani a dalokat rendesen, de mégis amikor felvételről visszahallgatom olyan gagyi a hangzás, hogy nagyon. Teljesen amatőrül hangzik.
2015. jan. 21. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
gyakorolj metronómmal sokat javul a játékod ha berögzül hogy takkra kell játszani.
2015. jan. 21. 22:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2015. jan. 22. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van, de nem biztos, hogy csak a ritmusérzékkel van a probléma. Milyen hangrögzítőt használsz? Milyen eszközzel veszed fel? Akusztikusról van szó, vagy elektromosról?

Egy házi felvétel sosem lesz olyan, mint a stúdióban, de sokat lehet rajta javítani effektekkel.

Nem biztos, hogy a játékod gagyi, lehet, hogy a felszerelés, ezért nem azt hallod vissza amit élőben. Sok esetben elvesznek bizonyos hangok, pl. a gitár kicsengése, ellenben sok a zaj stb.

2015. jan. 22. 14:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát: Fender 212R Frontman, Cort gitár, beépített torzító + boss ce 20 és ibanez wh 10 és a szobámban játszogatok és telóval rögzítem xdd
2015. jan. 22. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Ehhh. A telefonos felvételtől ne várj sokat az ilyen. Egy külső hangkártya kellene neked.
2015. jan. 22. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:
A telefonos rögzítésmár nagyon sokat elvesz alapból az élvezeti értékéből, ha egy normális mikrofonnal közvetlenül az erősítő hangszórójánál, vagy számítógépre csatlakoztatva vonalból (akár erősítővel, akár valamilyen programmal szimulálva az erősítőt) vennél fel, sokkal jobb lenne, ezen végigmentem én is. A másik a gyakorlás, sajnos én a metronómra csak ritkán tudom rávenni magamat, de nekem például az szokott nagyon sokat jelenteni, ha az eredetivel tempót tartva játszom, felveszem, és visszahallgatom, hogy a tudjam,hol vannak a tempó vagy más ok miatt problémás részek, és utána azokat gyakorlom tovább (ugyanígy az eredeti számre játszava, felvétel, visszahallgat).
2015. jan. 22. 17:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Aha ez a metronómos dolog durva, sokszor elcsúszom ahogy figyeltem. Akkor meg van a feladat. Az a baj amúgy h laposom van és nincs rajta mikrofonnak bemenet csak egy beépített mikrofon.
2015. jan. 22. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!