Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ritmusgitárosnak mennyire...

Ritmusgitárosnak mennyire kell "pengének" lenni egy rockbandában?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a szólógitáros mellett a ritmusgitárosnak is jól kell tudnia játszani, az okés, de gondolom nem kell annyira profinak lenni? (Bocs ha hülye a kérdés, csak érdekelne ebben jártasabb emberek véleménye)

2015. jan. 19. 12:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Pff, ez hülye :D :D :D
2015. jan. 20. 23:10
 12/20 anonim ***** válasza:

A covert úgy értettem, hogy pl belép/alapít egy bandát, amiben többek közt covereket fognak játszani, tehát kedvenc bandáiknak a számait... mint ahogy a legtöbben csinálják (legalábbis az elején biztos).

És úgy jött ide a cover, hogy nekem úgy jött le a kédés, hogy a kérdező azért érdeklődik mert egy ritmusgitáros posztra pályázna egy bandában.

8. válaszoló: Már hogy ne lenne nehezebb dolga egy szólógitárosnak? Egyáltalán gitárzol hogy ilyet állítasz?

Vegyük alapul pl a seek & destroy számot. A ritmus részét már pár hónap után elég jól el lehet játszani, 1 év után meg már akár tökéletesen is. És nem is kell ehhez semmit csinálni, csak megtanulni, és addig gyakorolni amíg nem megy. Viszont a szólót már nem ilyen egyszerű. Ott nem megoldás megtanulni és addig gyakorolni amíg nem megy... anélkül hogy ismernéd a skálákat, a kül. technikákat amiket használ (pl legato, pinch harmonic, sweep picking, arpegio stb), aligha fogod tudni megtanulni

Amúgy coveresnek max olyat neveznék aki konkrétan csak covereket játszik és azon kívül nem ír saját számokat, nem jamel stb. Mert egyébként bárkit beskatulyázhatnánk coveresnek, mert mindenki játszik covereket. Még a legnagyobb bandák közt se találnál olyat aki nem.... csak azért mondom mert ezt úgy mondtad mintha rossz dolog lenne

2015. jan. 21. 02:50
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem veszekedést akartam kirobbantani a kérdéssel, és igen, pályáznék valami ilyesmire, de akkor a ritmushoz még kezdő vagyok, akkor inkább kísérőgitárosként próbálnám ki magam, és majd idővel biztos alakul valahová a dolog.
2015. jan. 21. 11:59
 14/20 anonim ***** válasza:

mióta játszol és milyen szinten? Amúgy meg ne halogasd sokat, minnél hamarébb elkezdesz másokkal játszani annál gyorsabban leszel egyre jobb. Teljesen más a motiváció ha tudod h 2 nap múlva próba és ezt még muszály megtanulnod, mintha csak úgy gyakorolsz.

Legjobb ha olyanokat találsz akik kb veled egyszentben vannak vagy inkább kicsit jobbak, így tanulhatsz is tőlük.

2015. jan. 21. 13:23
 15/20 anonim ***** válasza:
Aztán ne lepődj meg ha "veszekedések" vannak itt... ez itt az internet, mi meg magyarok vagyunk.
2015. jan. 21. 13:24
 16/20 anonim ***** válasza:

"8. válaszoló: Már hogy ne lenne nehezebb dolga egy szólógitárosnak? Egyáltalán gitárzol hogy ilyet állítasz?"

Igen, gitározom. Is.

Miért lenne nehezebb a szólója? Nem kell feltalálni...megvan csinálva, le kell utánozni.

Pofon egyszerű.

2015. jan. 21. 17:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Én megérveltem hogy miért lenne nehezebb, de látom te csak kötekedni akarsz.

A te logikád alapján semmit sem nehéz megtanulni, amit valaki már kitalált.

2015. jan. 21. 21:26
 18/20 A kérdező kommentje:
Amatőr szinten, csak itthon gyakorlok, és azért is szeretnék másokkal, mert gondolom hogy sokkal gyorsabban lehet úgy tanulni.
2015. jan. 22. 19:56
 19/20 anonim ***** válasza:

"A te logikád alapján semmit sem nehéz megtanulni, amit valaki már kitalált"

És ez így is van. Ez nem kötekedés. Egy kottát leolvasni nem kell zseninek lenni,márpedig amit egyszer valaki már eljátszott arról van kotta. Innentől meg ez csak egy kotta kiolvasása. Legyen az szóló,vagy ritmus...

2015. jan. 23. 11:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Könyörgöm ne fokozd már ezt az orbitális baromságot, mert at eddigieknél is jobban lejáratod magad...
2015. jan. 23. 15:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!