Hogy látják egy koncerten a sötétben a hangszereiket a zenekartagok?
Figyelt kérdés
Egy könnyűzenei (pl rock-) koncerten általában (bár vannak mindenféle fények, de azért) alapjáraton sötét van. Hogy látják a zenészek hogy mit játszanak? Nem zavarja őket a félhomály?2015. jan. 19. 11:48
1/4 anonim válasza:
Úgy nagy általánosságban rá sem kell nézni a hangszerre, mert a rutin dolgozik, amikor meg mégis, éppen annyi látszik belőle, hogy hol van mi. Gitáron, bazzgitáron elég a fehér pöttyöket (vagy más egyéb jelzéseket) látni, és ezeket még sötétben is elég jól lehet látni, egy jó dobos (én legalábbis) bekötött szemmel tudja, hol vannak a dobjai. A zongoristákra ugyanúgy igaz ez.
2/4 anonim válasza:
nem igazan van sotet, ha sotet lenne akkor a kozonseg nem latna a zeneszeket.
A szinpadon meglehetosen vilagos van. Amikor meg eppen besotetinek valami hangulati elem miatt, akkor vannak kis iranyfenyek hogy a zeneszek le ne essenek a szinpadrol :)
3/4 anonim válasza:
A fúvósokról meg ne is beszéljünk! :)
4/4 anonim válasza:
Jó, azért tegyük hozzá, hogy valóban vannak fények, hogy lássák a zenészeket, de az pont a szemedbe süt, nem kimondottan könnyíti meg az úgynevezett látást. Én például a dob mögül sosem látom a közönséget, és derék alatt sem semmit, még szerencse, hogy nem sok mindent kell ott művelnem :) Gitár mögül meg csak akkor látok le, ha kimászok a spot fényéből, amúgy csak fejek körvonala, de a gitárból én csak a pöttyöket látom, bajban lennék, ha mondjuk kottából kéne játszanom :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!