1. A hangok megszólaltatásának képessége, mármint hogy akkor, úgy és azt játszod, amit kell.
2. A hangszer hangolási pontosságának beállítása, magyarul az oktávállítás.
Ez utóbbit általában akusztikus gitárokon nem nagyon lehet, az olyan, ahogy a gyárban beállították.
Elektromos gitárokon a húrláb babáit lehet egy csavarral előre-hátra mozgatni, ezzel lehet a pontos oktávot beállítani.
2015. jan. 13. 00:22
2/7 anonim válasza:
hát ha a gitár beállítására gondolsz, akkor olyankor van jól beállítva az intonáció, ha a 12 bundon ugyan az a lefogott hang és az üveg hang. Tehát ha beszúrod a hangolóba, akkor mindkét esetben ugyan azt mutatja a hangoló.
Így tudod megállapítani, hogy hamis e a gitár vagy sem, a legtöbb elektromoson be lehet állítani, de akusztikusokon többnyire nem.
2015. jan. 13. 09:57
3/7 anonim válasza:
"Így tudod megállapítani, hogy hamis e a gitár..."
A hang a hamis, nem a gitár... :D
2015. jan. 13. 19:06
4/7 anonim válasza:
igen ez így igaz, de én azt arra értettem hogy ha pl akusztikus gitárokról van szó, mert ott ha az félre van és nem lehet állítani, akkor a gitár a hamis...vagy rossz minőségű elektromosoknál is előfordulhat, hogy hiába lehet állítani, annyira félre van, hogy az sem segít, mert pl rosszul van kimérve a gitár nyaka, deformált stb.
2015. jan. 13. 20:23
5/7 anonim válasza:
Mondjuk... jah, ebbe bele se gondoltam, mondasz valamit:) Viszont általánosságban nem lehet azért kijelenteni, mert pl. olcsóbb árkategóriában rengeteg gitáron nem lehet beállítani normálisan az oktávot... szóval úgy írtad, mintha mindenki csúcskateges gitárt használna :D
2015. jan. 14. 14:48
6/7 anonim válasza:
hát igen, de tudod hogy van ez, ez csak a GYIK, olyan mintha beszélgetnél, nem konkrét szakcikket írsz vmiről.. szóval az hogy félreérthető, vagy nem teljesen pontos, benne van a pakliban
2015. jan. 14. 15:32
7/7 anonim válasza:
Ha egy válasz félreérthető vagy pontatlan, az nem jó válasz. 😃
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!