Egy kicsi (15 wattos) gitárerősítőt lehet másra használni?
A gitár hangszedők jele 100-350mV között van,kialakítástól függően. Ehhez képest az aux és Line jelek mind 1-3VKörül vannak.
EQ a gitár erősítőre? Már a bemenet levág MINDENT 10kHz felett. Mit akarsz eq-zni mikor egy normális mp3 is minimum 14-17kHz es tartományt jár be?
4 évig tanultam elektronikát/elektrotechnikát, emellett már 6 éve intenzíven zenélek:)) szóval tényleg nem tudom mit beszélek...
"A gitár hangszedők jele 100-350mV között van"
Vidd egy kicsit feljebb, mondjuk 300-500mV-ra... de tudod mit? Legyen inkább 200-500, vegyük bele a jó öreg p90-et. (Extrém esetben a legbrutálabb kerámia mágneses hangszedők 600-at is leadnak), és akkor már sokkal helytállóbb az állításod. Egyébként mégegyszer mondom NEM AZT AKAROM MEGMAGYARÁZNI, HOGY GITÁRERŐSÍTŐT ZENEHALLGATÁSRA KELL HASZNÁLNI.
"EQ a gitár erősítőre?"
Iiiiigazad van, mi a f* sznak rá, teljesen felesleges....... gyökér...
Igen, lekezelő voltam, ebben igazad van. Rossz szokásom, és elismerem, emiatt bocsánatot is kérek: Sajnálom.
"Már a bemenet levág MINDENT 10kHz felett. Mit akarsz eq-zni mikor egy normális mp3 is minimum 14-17kHz es tartományt jár be?"
Mint mondtam, zenehallgatásra nem jó egy gitárerősítő. De értem amit mondasz, és lényegében ez igaz. (Kivéve hogy MINDENT) Viszont ha normálisan arra használod, amire való, akkor azért hasznos az EQ. Márpedig én erre gondoltam... Szóval nem azért, de tanulj meg mondatot értelmezni.
Az eq-knél meg kell különböztetni zenei és hangszeres eq-t. Utóbbira értendő,hogy felesleges a gitárerősítőre. De ez értelemszerű,mivel a zenei magas tartomány nem a hangszeres magastartománnyal megegyező.így a hangszeres eq felesleges is a zenehallgatáshoz.
4évig tanultál elektronikát? Húha.akkor most tudós vagy a témában? Nekem meg 2 elektronikai szakmám van,meg 2 diplomám,meg oklevelem is van. Ráadásul a szakmában dolgozom... Ja és hangszedőke lt tervezek,
"Az eq-knél meg kell különböztetni zenei és hangszeres eq-t. Utóbbira értendő,hogy felesleges a gitárerősítőre. De ez értelemszerű,mivel a zenei magas tartomány nem a hangszeres magastartománnyal megegyező.így a hangszeres eq felesleges is a zenehallgatáshoz."
Ééédes istenem... hányszor elugattam, hogy ezzel rohadtul egyetértek?
"4évig tanultál elektronikát? Húha.akkor most tudós vagy a témában?"
Ilyet senki nem írt.
"Mellesleg lassan huszadik éve,hogy aktívan zenélek. Bocs."
Semmi gond, de legközelebb ne forduljon elő. Egyébként attól még lehetsz szar... ;) Mellesleg kit érdekel az élettörténeted?
De most biztos azt hiszed te vagy itt a f* sza gyerek, mert "rámtronfoltál". Egyébként azért vitázol, mert túl gyökér voltál ahhoz, hogy megértsd amiket eddig pofáztam... szóval léci ne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!