Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért a "fehérek zenéje" a rock?

Miért a "fehérek zenéje" a rock?

Figyelt kérdés
Van valami oka annak, hogy a rock, metál és mindenféle ágazataik hallgatói, és zenészei szinte kivétel nélkül fehér emberek, míg a rapet inkább a feketék zenéjének mondanám, bár ott elég vegyes.

2015. jan. 9. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
A rock nem a feherek zeneje, sok fekete rockzenesz van.
2015. jan. 9. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
28%

Az, hogy miért a négerek a legjobb jazz, blues, rap előadók az nem kérdéses. A jazz, blues hangzása afriaki eredetű, őket nyomták el Amerikában, ahonnan a nagyobb divatok kiindultak. A rapre is igaz az a része, hogy a szöveghangsúly az elnyomáson, a szenvedésen volt. Milyen kemény a gettó, min kellett átküzdenie magát, stb. Nem a máni kes dolláron, mint mostanában.

A rock az inkább, olyan szerelem, boldogok vagyunk, bulizzunk stílus. A négerek nem így gondolkoztak.

Azt nem tudom hogy a rapnek, jazznek, blues-nak vannak-e rasszista fajtái, de a rocknak mondhatni igen. Szóval ez is közrejátszhatott. A suttyó amerikaiak belevitték a rasszizmust a rockba. Bevitték a déliek, aztán jöttek a skinheadek...

De ahogy írták előttem, mind a két oldalon találsz négert is, fehéret is.

Rocknál ott van Jimi Hendrix, rap-nél ott van Eminem.

De vannak külön fesztivál is. Ott van az afropunk fesztivál, ahol néger előadók lépnek fel, rockosabb zenével.

Amúgy skinhead is lehet akár néger, roma, kínai...

2015. jan. 9. 23:35
 3/5 10inchhero ***** válasza:
100%

ez amúgy egy jó kérdés, mivel a feketék rendkívül tehetségesek pl basszusgitárhoz, de kb minden hangszeren a legjobbak. Lehet nem véletlen, hogy tőlük indult a jazz, ami nélkül ma rock se lenne.

Amúgy én a rock részéről tudok nyilatkozni, de van jópár fekete a műfajban, lásd: Skindred, Tosin Abasi, Lenny Kravitz, Slash ("félvér") és persze Hendrix

2015. jan. 10. 10:11
 4/5 Diamonocska válasza:

Micsoda hülyeség az hogy a rock szerelmes vagyok,bulizzunk dolgok fejez ki.Látszik hogy az aki ezt mondta nem ért a zenéhez.

Szerintem ennek kulturális oka van.

2015. jan. 10. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben tisztába vagyok a zenével.

Viszont amikor a rock (vagyis akkor inkább mondjuk rock and roll-nak) beindult a stílus még teljes mértékben erről szólt. Csak nézzed meg mit műveltek le régen. Elvis mekkora show-t csinált anno. És a szövegei sem életfájdalmat fejeznek ki, hanem a szerelmet. Még a rolling stones is ilyen stílusú zenékkel kezdte.

Aztán hogy utána a jellemző a lázadás, a szabadság lett az már egy más dolog.

2015. jan. 10. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!