Ti mely számokat tartjátok alap tudásnak egy gitárosnál?
alap alatt azt értem ,hogy ha már valaki pár éve gitározik, akkor elvárjátok tőle hogy tudja azt a számot.
mint pl. sweet home alabama, nothing else matters, smoke on the water, stairway to heaven stb. (tehát főleg rock/metál műfajban)
2 éve gitározom és úgy kb 3-4 bandának szoktam a számait játszani, szóval nagyon sok bandát még nem ismerek zeneileg, mert egyszerűen annyi nagyszerű banda van/volt, hogy még nem igazán volt időm megismerni mindet, szóval biztos van még nagyon sok rohadt jó, népszerű stb szám ami már 30 éve létezik mégsem tudok róla.
Tény, hogy mindenki azt játszik, amit szeretne. Én megmondom őszintén, a fent említett számok közül egyiket sem tanultam meg. (Egyszer a Stairway to Heaven szólóját, de az már olyan régen volt, hogy el is felejtettem). Egyébként értem mit szeretnél, itt van pár szám, amit sokan tudnak:
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Black Sabbath - Paranoid
Black Sabbath - Iron Man
Ozzy Osbourne - Crazy Train
Pantera - Walk
egy számot se muszáj tudni játszani.
de szerintem illik felismerni néhányat pl:
Deep Purple--Smoke on the water
Balck Sabbath--Paranoid
Gun's N Rose's--Sweet child o' mine
Jimi Hendrix--Hey Joe
ZZ Top--La gragnge
Animals--House of the rising sun
Metallica--Nothing else matters
Led Zeppelin--Stairway to heaven
Led Zeppelin-- Whole lotta love
szerintem ezeket mondanám ha valaki "alap műveket" kérdezne. én magam is játszom őket :D
vannak még rock szerető tinédzserek :D 16/f
persze igazatok van, és nem azt állítottam hogy muszáj tudni azokat a számokat, viszont azt tapasztalatból tudom, hogy vannak ilyen "alap" számok, amiket előbb utóbb megtanul az ember, vagy ha csak azt vesszük alapul, hogy ha 2 random gitáros jamelni akar, akkor tuti találnak 1-2 számot amit mindketten tudnak, még ha más műfajban is játszanak..
Azoknak akik a kérdésre válaszoltak, köszönöm, bár 90%-ban én is ezekre a számokra gondoltam, szóval ha még esetleg tudtok ilyeneket, írjatok
Ez a baj ezzel az oldallal.. az emberek nagy része nem a kérdésre válaszol.
Utolsó, hol mondtam azt hogy ettől lesz valaki jó? Hol állította ezt bárki is?
És azt is elmagyaráztam mit értek alap művek alatt...
Ne a kérdést kérdőjelezd meg, hanem válaszolj rá. Ha erre nem vagy képes akkor meg feleslegesn írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!