Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A családom mélyen hívő....

A családom mélyen hívő. Születésem óta próbálják rám erőltetni a vallásukat. Nem tetszik nekik, hogy rockot hallgatok, sötét ruhákat hordok. A sátán szolgájának hívnak. Néha mar szenteltvízzel fogadnak. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy hónapja még a spórolt pénzemből rendelt Bring Me The Horizon-os pólómat, meg egy fekete szaggatott farmeremet is elégették egy szertartás során.
2014. dec. 21. 16:23
 1/7 karesz01 ***** válasza:

A családon belüli vallási fanatizmus sokak életét megrontja .

"Mit csináljak?"

Amikor felnőtt korúvá válsz és el tudod szakítani a szülői kötelékeket ,

akkor felszabadulhatsz a családod vallási fanatizmusának láncaitól .

Bár mérlegelned kell , mit nyersz és mit veszítesz .

Ne azonnal dönts , mivel minden kis lehetőséget át kell vizsgálnod és döntened .

2014. dec. 21. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:

sajnálom hogy ilyen családod van.. ezek azok a fajta emberek, akik amerikában táblákkal szoktat "tüntetni" hogy a melegség bűn, a metál az sátánizmus stb.

a zenéhez annyit, hogy kérdezd meg tűlük hogy tudják e, hogy a középkorban a templomokban tilos volt bármiféle hangszeren játszani, mert azt pogány, istenellenes dolognak tartották... manapság persze az orgona már természetes dolog a templomokban.. mégis ha azt mondanád h torzított gitáron játszhatnák ott a számokat akkor egyből hőbölögnének h az sátánizmus meg istenellenes stb.. pedig az is egy rendes hangszer és zenei stílus.. igazából szerintem sokkal több fiatal járna ha olyan stílusú zenét játszanának amit szeretnek

2014. dec. 21. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
fake...
2014. dec. 21. 18:11
 4/7 A kérdező kommentje:
#3 Bárcsak fake lenne.. Hogy ha nem tudsz normálisan hozzá szólni, akkor kérlek, ne fektess ebbe az egészbe felesleges energiát. Szebb napot.
2014. dec. 21. 20:42
 5/7 anonim válasza:

Mennyire lehet velük tárgyalni? Szerintem keress egy "lightosabb" számot, mutasd meg nekik, és magyarázd el, hogy nem kell feltètlenül istenellenesnek lennie egy rock/metál számnak. Mondd meg nekik, hogy létezik keresztény rock is, tehát egyáltalán nem a sátánizmusra épül ez a műfaj. Attól, hogy keményebb zenét hallgatsz, nem leszel a megtestesült gonosz. Én pl. nagyon szeretem a Slipknotot, mégsem szoktam unalmamban sátánista szertartásokat tartani. Sőt, teljesen átlagos ruhát hordok, a hajam is rövid, szerintem senki nem mondaná meg, hogy ilyet hallgatok. A ruhaégetésre én csak ezt mondtam volna: "Szóval elégettétek? Nem baj, x forint lesz".

Majd számolj be az eredményekről

2014. dec. 22. 22:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is keresztény családban hallgatok metalt, rockot stb. A BMTH-nak tényleg vannak olyan dalai, amiben erősen kritizálja a különböző vallásokat (de az biztos, hogy nem sátánisták, csak ateisták akár Marilyn Manson), ezért ezt a zenekart nem is hallgatom. Gondolkozz el azon, hogy a hited mennyire fontos neked(én megszűröm a zenét amit hallgatok, mindig utánaolvasok a zenekarnak és szövegnek) A szüleiddel hallgattass meg néhány keresztény matal/rock számot, keress, bőven van a neten (ha lehet ne The Devil Wears Prada-t válaszd, nekem a sulimban a nevéből már volt egy kisebb félreértésem :) Remélem tudtam segíteni, csak nehogy úgy járj, mint Carrie :)
2015. jan. 2. 17:40
 7/7 anonim válasza:

Szia:)

Tudom hogy későn írok,de csak most olvastam a kérdést

Szóval,az én édesapám lelkész,és eleinte neki se tetszett hogy BMTHs pólóba járkáltam(én is imádom őket *-*) meg a polcomon volt Asking Alexandria,Black Veil Brides,Pierce The Veil,Falling in Reverse,Sleeping With Sirens,de még Marilyn Manson is,sőt,Nirvana is,akikről azért köztudott volt hogy nem igazán hittek Istenben,sőt...viszont lassan hozzászokott hogy ez az én stílusom és nem szólhat bele,ezt én alakítom ki.Sztem a legjobb az lenne ha egy kicsit elbeszélgetnél velük és megpróbálnád elfogadtatni velül,hogy amiért te ilyen zenét kedvelsz az még nem jelenti azt hogy a "Sátán szolgája vagy"

Hány éves vagy?Ha betöltötted a 18at akkor szerintem lehet szabad döntésed és megpróbálhatsz különköltözni tőlük,ha nem vagy még 18,akkor addig próbáld meg valahogy túlélni,sajnos erre nincs megoldás :/

És a legfontosabb:ne engedd hogy befolyásoljanak!Ez a te életed!

Sok sikert :)

2015. aug. 31. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!