Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csak én nem érzek különbséget...

Csak én nem érzek különbséget a . Flac (lossless) és a . Mp3 zene között?

Figyelt kérdés

Letöltöttem ugyan azt a zenét .mp3 ban és lossless ben is, de semmi különbséget nem veszek észre.

...de pontosabban annyit, hogy több helyet foglal szerintem fölöslegesen, mert én semmi különbséget nem hallok a két fájlformátum között.

Na vagy talán még annyit, hogy az mp3-b an egy kicsit jobban rá kell adni a hangot.

Ennyi? Vagy csak én nem érzem a különbséget?

2014. dec. 16. 19:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha valamelyik füles az átlagfelhasználók szerint "elég jól szól", az egy szakavatottnak annyit jelent, hogy torzít. Direkt úgy rakják össze őket, hogy a mély hangokat pl kiemelje...ha csak ennyi van benne már nem fogod tisztán hallani a zenét. Ilyen célra (stúdiózásra/lehallgatásra) vannak stúdiómonitorok és stúdiófülesek. Ezek minimum 20-20k Hz-ig kiadják neked úgy a hangot, ahogyan az meg van írva...de drágák!

Az mp3 és a flac vagy a wav között pedig a mintavételezés (bitráta) a különbség és esetlegesen a bitmélység.

2014. dec. 18. 07:54
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem 10 ezres zárt monitor fülesem van, és még erre is azt mondom, hogy van tőle jobb. Csak, hogy meglegyen, hogy mi gagyi, és mi nem...
2014. dec. 18. 08:16
 13/13 anonim ***** válasza:

"Az mp3 és a flac vagy a wav között pedig a mintavételezés (bitráta) a különbség és esetlegesen a bitmélység."

A mintavételezésnek nincs köze a bitrátához. És nem is a bitmélység a különbség, a CD is 16 bites és az mp3 is általában. A különbség az mp3 és a flac között az, hogy míg a flac az gyakorlatilag egy zippelt wav (csak más eljárással van veszteségmentesen tömörítve), addig az mp3 az elnyomás, és más pszichoakusztikai jelenségek kihasználásával el sem tárol bizonyos dolgokat, amiket a füled és az agyad működése miatt úgysem hallanál, és még tömörít is. Magyarán veszteségesen tömörít.

2014. dec. 18. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!