Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek 13 éves...

Milyen gitárt vegyek 13 éves lánynak első gitárnak? Akusztikus vagy elekromos?

Figyelt kérdés
2014. dec. 11. 20:08
 1/4 anonim válasza:
Első gitárnak én akusztikust vennék. Pusztán azért, mert nehezebb lefogni, és jól megerősíti a kezét. Nehezebb rajta hamisan játszani.
2014. dec. 12. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
Akusztikusat. Egyrészt mert ha azon megtanul játszani, akkor elektromoson is tudni fog, fordítva ez nem igaz. Másrészt mert abból van nejlonhúros is, ugyanis a fémhúr kezdőknek szanaszét vagdalja az ujjaikat.
2014. dec. 12. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is akusztikus ajánlom, de utolsóval nem értek egyet. Ha elektromoson tanul meg akkor is fog tudni akusztikuson, nincs olyan nagy külömbség köztük. Persze meg kell szokni, mert méretben vannak külömbségek, de az nem tart sokáig. Szerintem amúgy ez inkább fordítva igaz, mert elektromoson sokkal több dolgot lehet megtanulni mint akusztikuson.. pl pinch harmonic-ot nem nagyon fog akusztikuson játszani de még van egy csomó technika amit nem nagyon tud akusztikuson megtanulni... míg talán az egyetlen dolog amit nem lehet elektromoson, az a gitár percussion.

Én főleg azért ajánlom kezdésnek az akusztikust, mert abból már elég olcsón lehet jókat venni, amik jól fognak hangzani. Míg elektromoson erősítő is kell és olcsóbb árkategóriákban nem nagyon hangzanak jól.

A nejlon húrokat meg talán a legkönnyebb lefogni szóval ez is mellette szól.

2014. dec. 12. 17:39
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. dec. 12. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!