Milyen gitárt vegyek 13 éves lánynak első gitárnak? Akusztikus vagy elekromos?
Én is akusztikus ajánlom, de utolsóval nem értek egyet. Ha elektromoson tanul meg akkor is fog tudni akusztikuson, nincs olyan nagy külömbség köztük. Persze meg kell szokni, mert méretben vannak külömbségek, de az nem tart sokáig. Szerintem amúgy ez inkább fordítva igaz, mert elektromoson sokkal több dolgot lehet megtanulni mint akusztikuson.. pl pinch harmonic-ot nem nagyon fog akusztikuson játszani de még van egy csomó technika amit nem nagyon tud akusztikuson megtanulni... míg talán az egyetlen dolog amit nem lehet elektromoson, az a gitár percussion.
Én főleg azért ajánlom kezdésnek az akusztikust, mert abból már elég olcsón lehet jókat venni, amik jól fognak hangzani. Míg elektromoson erősítő is kell és olcsóbb árkategóriákban nem nagyon hangzanak jól.
A nejlon húrokat meg talán a legkönnyebb lefogni szóval ez is mellette szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!