Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitáron szolózásnál...

Elektromos gitáron szolózásnál ujjbeggyel vagy ujjheggyel kell a hangokat lefogni?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 11:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hú bazz, amit itt csinál B.B. King az nagyon nulla.

Nagyon eljárt már ezek felett a régi hősök felett az idő...

2014. dec. 10. 19:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Te már csak tudod... :)
2014. dec. 10. 19:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Aktív Gitár te értesz hozzá. Akkor végülis melyik a jobb? Kényelmi szempontból fontos csak?
2014. dec. 10. 19:45
 14/20 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá.

Csak mutattam egy példát.

Ezzel a technikával mondjuk szerintem nem lehet egy gyors és nagy hangterjedelemben mozgó szólót lenyomni.

2014. dec. 10. 19:51
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem csak én tudom, hanem mindenki, akinek van füle.

Amit 6:00 után csinál azt bármelyik 13 éves vérpistike eljátssza 1 hónappal azután, hogy megtanulta a pentaton skálát.

Mi a fene az, de komolyan???

Nem ismerem B.B. King-et, nem tudom mit csinált 40 éve, de ez ma már nagyon kevés.

2014. dec. 10. 19:53
 16/20 anonim ***** válasza:

te aztán tényleg nagyon érthetsz hozzá ha nem tudod ki a B.B King...

lehet hogy eljátszod 1 hónap után, de úgy már könnyű ha valaki megírta a számot ...

az zene meg egyáltalán nem arról szól, hogy minnél bonyolultabb meg gyorsabb legyen

2014. dec. 10. 20:23
 17/20 anonim ***** válasza:

"te aztán tényleg nagyon érthetsz hozzá ha nem tudod ki a B.B King..."

Hallod öreg, ha még az értő olvasás is nehezen megy minek böfögsz bele?

Hol írtam, hogy én tudom ki B.B. King? Azt írtam nem ismerem = sosem hallgattam.

"lehet hogy eljátszod 1 hónap után, de úgy már könnyű ha valaki megírta a számot ... "

Mármint milyen számot? Vágod, hogy itt egy sima blues alapra kaparásznak csak? Nincs rajta semmi megírva kb.

"az zene meg egyáltalán nem arról szól, hogy minnél bonyolultabb meg gyorsabb legyen"

És kimondta, hogy igen? Te szívtál valamit?

Azt mondtam, hogy amit gitározás címén az lepkefing, egy normálisan megfogott hang nincs benne, semmi köze a bonyolultsághoz meg gyorsasághoz.

2014. dec. 10. 20:29
 18/20 A kérdező kommentje:
Aktív Gitár hogyne értenél hozzá? Olyan pontos szakmai válaszaid vannak gitározással kapcsoltaban.
2014. dec. 10. 20:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem, és ez nem álszerénység. Én egy maximum egy alsó-közép kategóriás hobbigitáros lehetek.

Amihez elég jól értek, az a gitártechnika, javítás, módosítás, de ebben se minden. Erősítőkhöz, effektekhez elég korlátozottan tudok csak hozzászólni.

A gitártanulásban legfeljebb annyira, hogy magával a gitározással van elég hosszú tapasztalatom és játszottam pár amatőr bandában, nyertünk annak idején pár fesztivált meg készült két demónk a rádiónál. De nem vagyok se technikás, se aktív zenész.

2014. dec. 10. 21:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Azt magyarázd mert el hogy a "nem ismerem" hogyan lehet egyenlő a nem hallgatommal? Hamarébb lesz a "nem tudom ki az" alternatívája, mint a nem hallgatomé. Ne az én szövegértésembe köss bele, ha nem te nem tudod egyértelműen megfogalmazni.

"Mármint milyen számot? Vágod, hogy itt egy sima blues alapra kaparásznak csak? Nincs rajta semmi megírva kb"

1 hónap után még ilyen "kaparászás" se igazán mehet még egy vérpistikének sem, szóval csak úgy tudna eljátszani ilyet, ha megtanulná az előre megírt számot (vagy épp improvizált solo-t nem tökmind1?).

"Nem ismerem B.B. King-et, nem tudom mit csinált 40 éve, de ez ma már nagyon kevés."

ebből szűrtem le hogy nem elég bonyolult, gyors a mondernebb stílusokhoz képest, és talán az a bajod vele.

Mert mégis mi más szűrhet le ebből a kommentből egy ember? A mai blueshoz viszonyítva nem lehet kevés, mivel az nem igazán változott a stíluson belül, és maga B.B king az, akit mai napig az egyik legnagyobbnak tartanak, akkor hogyan lenne már kevés. Tehát ha a bluesban nem, akkor csakis a modernabb stílusokhoz viszonyítva lehet "kevés" a gyorsaságot és a bonyolultságot illetőleg. De az eféle összehasonlításnak nincs sok értelme.

Amúgy meg nem, nem szívtam, pont ez a baj

2014. dec. 11. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!