Befuthat egy Simple Planhoz hasonló banda? Bővebben lent.
16évesek vagyunk.Elmennénk diákmunkára és kb fejenként összeszednénk 100.000ft ot.
Abból vennénk gitárt,dobot,hangfalakat,mikrofont,erõsitõt,álványokat világitásokat stb...
5en vagyunk.Most kezdenénk teljesen kezdõként szval még senkinek sincs tudása zenei téren(kivétel 2gyerek akinek 8év szolfézs van.)
Lenne 1basszeros,1ritmusgitáros,1szólós,1elektro akusztikus,1dobos, és 2énekes a csapatban.
Angolul irnánk a dalokat.Van köztünk 3gyerek(magamat bele értve) akinek 5 év angol tudása van.
Szval mire 18évesek lennénk lenne 2év zene tudásunk,meg minden cucc ami kellene hozzá.
Poprock stílusban nyomnánk(pl:Simple Plan-Can`t keep my hand off you)
Lenne esélyünk nemzetközi hírnévre?
"50.000kérdés?
Hol van itt annyi?Nem értem,ez az elsõ szval nem értem."
Nem elég ez a vergődés, még pofátlanul hazudsz is?
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__6178594-hogy..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__6178017-mi-k..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__6147361-hany..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__6118314-mily..
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__6118210-be-f..
Az ilyen milyen akkordokat kell tudni a simple planhez kérdés után meg még csodálkozol, ha senki nem vesz komolyan?
Nőjetek fel, vagy menjetek ki inkább focizni...
Vegyetek csak hangszereket mert még nem volt a kezetekben soha az biztos. Ha két év alatt a nulláról addig eljuttok, hogy nem csak egy adott hanghalmazt szólaltattok meg fa kézzel akkor ti lesztek a tehetség etalonja.
Itt egy videó , egy lecke a leendő dobosotoknak.
Ez egy semmi kis dal. Az biztos hogy te már most is el tudnád játszani, de lehet, hogy neki nem lenne olyan könnyű. :-)
Az rendben van hogy ez az álmotok, de hogy be is teljesüljön iszonyat sokat kell rajta dolgoznotok.
2 év alatt már bőven el lehet jutni olyan szintre, hogy számokat írhassatok stb, de az a baj, hogy fogalmad sincs róla mennyit kell ezért dolgozni.
Az modjuk pozitív dolog, hogy együtt kezditek el, mivel így már az elejétől zenélhettek együtt.. 2-3 hónap és már 1-2 alap számot játszattok, és engem pl ez motivált legjobban, hogy a következő gyakorláshoz minnél több dolgot megtanuljak.
Ezzel nekem csak egyetlen bajom van, hogy ez az egész úgy néz ki, hogy számotokra csak az a lényeg, hogy minnél előbb legyek híres...így szerintem ebből az lesz hogy a kezdeti sikertelenségek után hamar feladjátok...
ahogy említettem azzan nincs baj, hogy nagyokat álmodtok, de azért ne csak az legyen a cél... fókuszáljatok kisebb dolgokra, legyen sok kisebb célotok (pl eljátszani vmilyen számot közösen, vagy egy idő után találni egy eseményt ahol felléphettek) és közben ott lehet, végig a lehetőség hogy befuttok... de ha nem is, akkor is 10 ember előtt is lehet ugyanolyan élvezetes zenélni...
pár hónapja voltam akelán, kb 80 ember lehett, és később beszélgettem a gitárossal (pókember) és ő is mondta hogy inkább 80 ember akiket tényleg érdekli, mint 1000 aki csak úgy eljött. (na jó nem pont így mondta, kicsit részeg voltam már)
Szóval ez mind szép és jó, de lépésenként kell haladni.
Sokan szerintem azért akadnak ki az ilyen kérdésektől, mert nem igazán lehet megválaszolni, hogy be futhat e olyan banda? persze, miért ne. De hogy ti befuthattok e? Honnét a francból tudjuk, hisz még az alapokat se tudjátok... nincs miből megmondani hogy ez most jó vagy rossz.. így hogy semmit se tudsz róla, lehet egyszerűnek tűnik, de én már 2 éve zenélek és mégis csak az jár az eszembe mennyi mindent még nem tudok, mennyi mindent kell még megtanulnom..
Na mind1, gyakorljatok, és majd kiderül, de annyit azért jegyezz meg, ha tényleg rohadt jók akartok lenni, akkor nem elég ha nap 1 órát bíbelődtök... mert egyszerűbb számítógépen játszani vmit, vagy kimenni bulizni stb, mint szenvedni egy monoton gitár gyakorlattal, de máshogy nem megy... engem mindig az motivált hogy miből lesz több hasznom? Az alatt az idő alatt amíg játszok 1 órát, vagy megnézek egy filmet, egy csomó mindent megtanulhattam volna... és tudod, az ilyen dolgok nem fognak csak úgy megtörténni.. nem olyan mint az iskolában, hogy nincs kedved megtanulni vmit és majd lesz valahogy... ezen iszonyat sokat kell dolgozni, és még akkor sem biztos hogy meg van bennetek az ami kell
Miért pont angol nyelvű dalokat akartok írni?
Engem személy szerint nagyon irritálnak az olyan zenekarok, akik magyar létükre angol dalokkal nyomulnak itt Magyarországon. Persze nem tagadom, az ilyen formáció is lehet sikeres (lásd: Subscribe, Paddy And The Rats), de akkor is, mi értelme van ennek a puszta pózerkodáson kívül??
Arról nem is beszélve, hogy ahhoz, hogy komplett dalszövegeket tudjatok angolul írni, ahhoz szerintem nagyon durván vágni kell ám a nyelvet, nem elég ilyen pár éves, iskolában szerzett tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!