Mit gondoltok a top slágerlistán lévő "Hozier - Take me to church" c. dalról? Mik az átvitt értelmei? A homofóbia ellen alkotta a szerző?
Hát ahogy csávókámat elnézem, nem az a típus aki vasárnapokat a templomban tölti. Azt különösen az ír átlagot tekintve, ott a szentfazekak egy főre jutó száma jó magas. Ők pont, hogy ateisták, vallásos gyökerekkel.
A klipben ugye gatyamodellek és sztereotipikus náczik cikáznak fel s alá, túl sok eredeti ötlet nincs benne. A zenekar szerint egy az orosz rendszer kritikája, a szám maga pedig egy szakításról szól.
A szám szövege egyértelműen egy férfi által, nőről énekelt szöveg, és igazából nem lehet eldönteni, hogy egy párkapcsolati bántalmazást, szakitást ír le.
Nekem tetszik.
Nem érdekel különösebben, hogy miről szól szó szerint a szöveg, vagy képkockák szerint a klip. Összességében van egyfajta sajátos hangulata, a zene önmagában is jó, ezzel a homofóbia-ellenes (mert nekem ez jön le) üzenettel meg még szimpatikusabb.
Azért mert valaki nem keresztény, vagy a keresztény szentfazekak ellen kritikát fogalmaz meg, nem feltétlenül ateista!
"túl sok eredeti ötlet nincs benne" --> szerintem van, pont hogy ezzel tűnik ki a többi "tömegzene" közül, hogy nem a mai életstílusról, a piázásról, a k***vázásról meg a drogozásról szól, mint a legtöbb klip mostanában...
Egy nőről énekel, aki fontos lehetett neki, de meghalt (nem véletlenül mutogatnak egy sírt meg az első mondatban elhangzik a "funeral" szó).
"minél tovább annál fosabb zenék születnek" --> ezzel teljesen egyetértek (a legtöbb zene a régi évtizedekben született9, egyre kevesebb a jó zene, de ez tényleg jó. Amúgy nem kértem, hogy a kort véleményezd, a konkrét zenét véleményezd csak, mert nem ez volt a kérdés.
"
Azért mert valaki nem keresztény, vagy a keresztény szentfazekak ellen kritikát fogalmaz meg, nem feltétlenül ateista! "
Utánna néztem, tényleg nem ezt a szót preferálja, hanem a "nem vallásosat". "I still wouldn’t define myself as an atheist — it’s too absolute. But I don’t have any faith. I think faith is an absurd thing but I’m OK with that. There are no answers because the universe never asked a question in the first place.”
"Egy nőről énekel, aki fontos lehetett neki, de meghalt (nem véletlenül mutogatnak egy sírt meg az első mondatban elhangzik a "funeral" szó). "
:facepalm: Igen, elhangzik a temetés szó, de nem ebben az értelemben.
"my lover's got humor, she's the giggle at the funeral"
Nem a saját temetésén vihog a csaj, te aqgytröszt. Vagy most komolyan azt akarod levezetni, hogy a csaj zombi, a saját temetésén vihog és a srác a nekrofil románcukról írta a számot?!
Ez egy hasonlat, tehát "a szeretőmnek van humora, olyan ő, mint a kacagás a temetés alatt" ez lenne a helyes értelmezés.
""túl sok eredeti ötlet nincs benne" --> szerintem van, pont hogy ezzel tűnik ki a többi "tömegzene" közül, hogy nem a mai életstílusról, a piázásról, a k***vázásról meg a drogozásról szól, mint a legtöbb klip mostanában... "
Nem a zenéről volt itt szó, (a számot magát imádom) hanem a klippről. Tudod milyen egy jó klipp ebben a témában? Pl. a Sigur Rós-tól a Vidrar. ( https://www.youtube.com/watch?v=I30H7mhfLe8 ) Ott is kb. ez a téma, de nem ilyen klisés vizuális világgal. Siguréknál egyértelműen érződik, hogy valódi átélés van mögötte, érzed benne a szorongást, a kétségbeesést és a reményt.
És azért vagyok dügös, mert ez egy jó szám, jobb klippet érdemelne. A téma is jó, de a kivitelezés olyan...se. Erről a témáról nem lehet ilyen se módon megnyilvánulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!