Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek Katy Perry hány...

Szerintetek Katy Perry hány éves koráig fog aktívan zenélni?

Figyelt kérdés
Most ugye 30 éves.

2014. nov. 30. 19:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hallottad őt élőben énekelni? Azt nem nevezném éneklésnek..
2015. febr. 7. 21:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne nevezd annak! Ugyanannyira mindegy, hogy minek nevezed, minthogy én zöldségnek vagy bútornak nevezem-e a karfiolt, csak hogy visszatérjek az előző példához.

Egyébként én sem vagyok pop rajongó, de a rock/metál-zenét hallgató (ne is próbáld tagadni) emberek azon csoportja, amibe te tartozol messze a legröhejesebb társaság az interneten, függetlenül attól, hogy sok olyan gitárzene van, amit szívesen hallgatok.

2015. febr. 7. 23:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Trip-hop-ot, hip-hop-ot, grime-ot, chill out-ot, indie/britpop-ot, indie/alter rock-ot, grunge-ot szoktam hallgatni nagyrészt. Szoktam hallgatni alter/nu/groove metalt is, de azt nem olyan sűrűn, mint az előbbieket.

Nézd, én elfogadom a véleményed, viszont nem értek vele egyet. Tarthatsz röhejesnek így ismeretlenül, én inkább nem mennék bele a személyeskedésbe, nem az én stílusom. Véleményem szerint Katy Perry a mainstream előadók nagy részével együtt nem énekes, zenész, művész, ő csak egy prodoktum, amit egy produkcióhoz felhasznál némely menedzseri gárda.

Nekem ez a véleményem, nyilván ezt te másképp látod, nekem ezzel nincsen semmi bajom, de azért nem szeretném, ha a vélemények ütköztetése olyan szintre süllyedne, amiben én már nem vennék részt...

2015. febr. 8. 00:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van, rosszul fogalmaztam, nem te vagy röhejes, csak a jelen vitában elfoglalt álláspontod. Az, hogy Katy Perry jó vagy szar énekes, az vélemény kérdése. Az, hogy énekes-e, az továbbra is annyira véleményfüggő, minthogy Steven Spielberg filmrendező-e, hogy Leonardo DiCaprio színész-e, vagy hogy Orbán Viktor politikus-e, stb.

A marketing meg mindenütt ott van, igazán hozzászokhattál már volna, a legtöbb ismert művészeti alkotás (legyen egy akciófilm, vagy egy pop-punk szám) egyben produktum is. Ha húzol egy határt és azt mondod, hogy "na, ami ennél kommerszebb, az nem minősül zenének / a benne lévő éneksáv nem minősül éneknek" (ami röhejes, mert a saját értékrended szerint akarsz átértelmezni régóta létező fogalmakat) akkor legalább definiáld normálisan!

Mennyi hangjegynek és hány akkordnak kell benne lennie, mennyit szabad szólnia a rádióban, hány milla nézettséget szabad elérnie a youtube-on, hogy zene maradjon? :) Milyen mértékben tartalmazhat trendi elemeket, pl hány subkicknek szabad benne lennie? Maximum hány másodperces máshonnan kivágott sample-ök lehetnek benne, stb?

2015. febr. 8. 11:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem a marketinggel van bajom... Megpróbálom egy kicsit más aspektusból kifejteni a véleményemet; én jogász végzettségű vagyok, dolgozom is ezen a területen. Munkám során sok "jogász" kollégával találkozom. Nagyon sok olyan jogász végzettségű, esetleg jogi szakvizsgával rendelkező emberrel találkozom, akik a szakma alapjaival nincsenek tisztában; hiába van nekik jogász végzettségük, hiába dolgoznak ezen a területen, az én szememben azok csak kóklerek. Persze, hivatalosan jogásznak számítanak. Vagy ott vannak azon szakácsok, akiknek szintén megvan a végzettségük, viszont egy paprikás krumplit nem tudnak normálisan megcsinálni. Azt is kóklernek szoktuk nevezni, nem szakácsnak. Nyilván, hivatalosan a szakács végzettségű, szakács tevékenységet gyakorló természetes személy szakácsnak számít.

Lehet, hogy valaki, aki hivatásszerűen énekel, az hivatalosan énekesnek számít, de aki nem tud egy tiszta hangot kiadni élő előadásban, azaz énekesekre sértő lenne, ha az ilyen hivatását gyakorló embert énekesnek nevezném. Ez nem tényállítás, ez egy elv, vélemény. Nekem ez az álláspontom, én nem tekintek Katy Perry-re énekesként, persze nyilván a vállalkozói tevékenységéhez hozzá tartozik a művészeti tevékenység, zenélés, éneklés, így a foglalkozása énekes. Katy Perry számomra csak hivatalosan számít énekesnek.

Katy Perry nem tudom, miért lett felkarolva azon kívül, hogy jól néz ki, produktumként simán eladható. A dalai miatt nem őt hibáztatom, hiszen a zenéit nem ő szerzi, a dalszövegeit pedig nem ő írja. Nyilván eladható személy a fogyasztók részére, akinek érdemes sekélyes, gyorsan emészthető fogyasztói szellemi termékeket szerezni, hasonló dalszövegeket írni, látványos klipeket és koncerteket rendezni, de ilyenből elég sok van. Talán valakinek a valakije, vagy jó helyen volt jó időben, ami egyáltalán nem probléma.

A lényeg, hogy én szimplán elvből nem nevezem énekesnek, és éneklésnek azt, amit élőben csinál. Lehet, hogy tudományosan, hivatalosan az éneklés, és ő egy énekes, de számomra, és sok más zenei szakember részére nem az, de mondom, ez nem tényállítás, ez csak egy elv. Lehet, hogy neked röhejes, de attól még ez az én álláspontom...

2015. febr. 8. 12:05
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a "válaszokat", bár egy kicsit elkanyarodtunk a kérdéstől! Szívesen olvastam a köztetek zajló vitát, de én inkább bölcs maradok és nem foglalok ebben álláspontot.
2015. febr. 8. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!