Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen márkájú effektpedált...

Milyen márkájú effektpedált érdemes venni?

Figyelt kérdés

Distorsion vagy ovedrive kéne, hard rock\heavy metal-hoz.

15 ezer körül szánnék rá.

2014. nov. 22. 23:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha van az erősítődön torzitott csatorna akkor felesleges külön torzitottpedált venni. Jobban jársz ha veszel egy jobb erősítőtt vagy valami más effektet.
2014. nov. 23. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Így van ahogy 1.mondja.

És distortion és overdrive.

2014. nov. 23. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmilyet.
2014. nov. 24. 08:43
 4/9 anonim ***** válasza:
nehéz megmondani, a gitártól és az erősítőtől is függ. Legtisztább ügy, ha elmész a gitárboltba és kipróbálsz néhányat (legjobb ha van ott olyan erősítő mint neked van, vagy elviszed a tied)
2014. nov. 25. 01:52
 5/9 anonim ***** válasza:
A gitártól mennyiben függ?
2014. nov. 25. 02:09
 6/9 anonim ***** válasza:

A gitártól (vagy inkább abban lévő elektronikától) nagyban füg...

15ért max használtan kapsz valami pedált,de akkor se egy metál core-t,vag muff-ot. Inkább szánj rá többet.

Az se mindgy mit hajtanál vele. Ha valami 2030wattos kis cuccot, akkor inkább valami high gain pedált vegyél, mondjuk metál zone-t...

Ha nagyobb a rendszer, akkor valami szárazabbat.

2014. nov. 25. 19:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Oké, akkor milyen elektronikához milyen pedált kell venni?
2014. nov. 25. 19:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Vintage low output kimenetű szedőkhöz pl Lehetőleg olyat, mint a metál zone,mert pl nekem a 72-es lespaul a gyári pikappal k rva gyatra hiába tekerem a metál muffot nyaktörésig...viszont egy emg81-el valahogy teljesen máshogy viselkedik...
2014. nov. 25. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sokmidnentől függ a hangzás. Már pusztán az is változtathat rajta hogy milyen pengetőt használsz, de függ a húrtól, a fától, a nyak csatlakoztatásától, a gitár alakjától stb stb. Nem csak az számít, hogy milyen elektronika van benne. Sőt, akár 2 ugyanolyan a modellben is lehet eltérés a hangzás között...

Nekem már volt olyan, hogy gitárboltban próbáltam effektet, ott tök jól szólt meg youtube videókban is csak dícsértek , aztán később haver megvette és kölcsönadta, aztán otthon meg már nem igazán jött be.... az én sokkal olcsóbb pedálommal sokkal jobb hangzást értem el..

Szerintem ha nagyobb pénzért veszel ilyen dolgokat, akkor mindig érdemes a saját cuccoddal kipróbálni.

2014. nov. 25. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!