Milyen márkájú effektpedált érdemes venni?
Distorsion vagy ovedrive kéne, hard rock\heavy metal-hoz.
15 ezer körül szánnék rá.
Így van ahogy 1.mondja.
És distortion és overdrive.
A gitártól (vagy inkább abban lévő elektronikától) nagyban füg...
15ért max használtan kapsz valami pedált,de akkor se egy metál core-t,vag muff-ot. Inkább szánj rá többet.
Az se mindgy mit hajtanál vele. Ha valami 2030wattos kis cuccot, akkor inkább valami high gain pedált vegyél, mondjuk metál zone-t...
Ha nagyobb a rendszer, akkor valami szárazabbat.
Nagyon sokmidnentől függ a hangzás. Már pusztán az is változtathat rajta hogy milyen pengetőt használsz, de függ a húrtól, a fától, a nyak csatlakoztatásától, a gitár alakjától stb stb. Nem csak az számít, hogy milyen elektronika van benne. Sőt, akár 2 ugyanolyan a modellben is lehet eltérés a hangzás között...
Nekem már volt olyan, hogy gitárboltban próbáltam effektet, ott tök jól szólt meg youtube videókban is csak dícsértek , aztán később haver megvette és kölcsönadta, aztán otthon meg már nem igazán jött be.... az én sokkal olcsóbb pedálommal sokkal jobb hangzást értem el..
Szerintem ha nagyobb pénzért veszel ilyen dolgokat, akkor mindig érdemes a saját cuccoddal kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!