Új gitár, nem megfelelő húr - fogólap távolság. Hogyan állítsam be?
Ne hallgass (mindenben) az előttem szólóhoz... Tudod, a gitársznobizmus általános jelenség, sokan élnek azzal a nézettel, hogy ha egy gitár ára kevesebb, mint 6 számjegyű, az szar. Ez csupán egy egyoldalú és szűklátókörű nézőpont, megnyugtatlak. Hidd el, nem minden feltétlenül szar, ami olcsóbb kategória. Csak egy példa: ismerősömnek 30 ezer forintos elektro-akusztikus Grand típusú kínai gitárja van - tökéletes, pontos beállítással, kényelmes nyakkal, szép hangzással.
A Stagg nem a világ vége. Tényleg vidd vissza, kérd meg, hogy a hangszer pontosságának sérülése nélkül valamennyit állítsganak rajta (lehet húzni a nyakán imbusz kulccsal, lehet kicserélni vagy lereszelni a húrláb-tartót stb.)Sőt, én gyanítom, hogy 12-es vagy 11-es húrok vannak rajta, ami kezdőknek elég kemény. Cseréld le 10-esre. Ha megcsinálják, lásd: sokkal jobb, kényelmesebb és játszhatóbb lesz :) Sok sikert!
van egy klasszikus gitárom, 50ért vettem, és nagyon jó. nem vagyok sznob, lehet olcsón jó gitárt kapni, (lásd, az enyém:)), de 50ezerért lehet kapni sokkal szarabbat is..
nagyon meg kell nézni hogy mit vesz az ember. a Stagg meg tényleg nem egy vezető márka
07:45
Azta, ez nagyon kafa válasz volt, bár minden gitáros témában fórumozó ilyen lenne, mint Te!
Amúgy nekem is egy koreai (Ibanez kópia) Washburn-om van, amit vagy öt éve vettem 45 rugóért és le akartam cserélni igazi, japán Ibanezre. Aztán nemrég elmentem egy rakat hangszerboltba és próbálgattam a gityókat, köztük az enyémet is. Arra jutottam, hogy francot fogok pénzt kiadni, az én gityóm ugyanúgy szól, mint az eredetiek! Egy kis hibát azért elkövettem: próbálgattam a Gibsonokat is és most olyat akarok)))
Most sznob vagyok én is? (komolyan, nem szapulás...)
szerintem ez úgy van mint a kocsiknál. Van akinek van egy kis opelje, és azt mondja, hogy neki nem is kéne Mercedes, mert az szar. Akinek Mercedese van, az mondja az opelesnek, hogy inkább gyűjtsön még egy kis pénzt, és vegyen egy jobbat. Akinek meg nincs is pénze, és tudja hogy nem is lesz sose mercedesre, és marad az opelnél örökre, az szidja a mercedesest, hogy sznob mert márkás kocsit használ, és állítja, hogy az ő kis opelje ugyanannyit tud mint a mercédes:D
ígyvan?
Kicsit elkanyarintottam a témát, de amit a 7:45 írt, ahhoz nem lehet szerintem többet hozzátenni! Vidd vissza a boltba és meglátod, megcsinálják hipp-hopp! :-)
Sorry az offért.
(ja washburn-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!