Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyire ártok ezzel a gitárnak?

Mennyire ártok ezzel a gitárnak?

Figyelt kérdés
Használtan vettem egy (6 éves,jó állapotú)elektromos gitárt. Mostanában elkezdtem rajta olyan szólókat gyakorolni, amiben többször is van a húr fel-le tolása/húzása. Azt vettem észre, hogy a bundokon mintha kis bemélyedések lennének, amiket korábban nem láttam. Szerintetek ezzel mennyire ártok a gitárnak, és kb mennyi idő kell ahhoz, hogy ezekből durvább mélyedések legyenek? (Lány vagyok, szóval ne ilyen brutál erőre gondoljatok... :D )

2014. okt. 21. 22:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
jóvolna tudni milyen gitár... de mindenesetre egy rendes gitárnak nem, szabad hogy baja legyen az ilyenektől , de az is lehet hogy a bundok már kikoptak és megértek a cserére, de ez csak a végső eset
2014. okt. 21. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Semennyit.
2014. okt. 21. 23:21
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Ibanez gitár amúgy.

2014. okt. 22. 08:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Ahogy használod, azok egyre mélyebbek lesznek, és ha más nem, évek, évtizedek múltán elkopnak a bundjaid. Ez teljesen normális, mondhatni üzemszerű velejárója a gitározásnak.
2014. okt. 22. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:

Az persze más kérdés, hogy a mai olcsó kínai gitárok nagy része olyan hulladék anyagokból van összerakva, hogy néhány hónap alatt el lehet koptatni a bundokat.

Ettől még nyújtani lehet és kell is, max újra kell bundoztatni a hangszert normális (kemény) bundokkal, vagy inkább kompletten le kell cserélni (ha lehetőség van rá) valami minőségibbre.

2014. okt. 22. 11:45
 6/12 anonim ***** válasza:

vigyázz!!

valószínûleg belemelyeszted az ujjad a bundokba!! próbáld finoma csinálni és semmi gond nem lesz

2014. okt. 25. 11:57
 7/12 anonim ***** válasza:

"valószínûleg belemelyeszted az ujjad a bundokba"

Hogy mit csinál?

2014. okt. 25. 12:27
 8/12 anonim ***** válasza:
úgy fogja le, hogy annyira görbék az ujjai,hogy a kormei érintkeznek a fával,és ez nyomot hagy
2014. okt. 25. 19:16
 9/12 anonim ***** válasza:

És az, hogy a körmei érintkeznek a fával nyomot hagy a fém bundon?

Te valami fenomén lehetsz...

2014. okt. 25. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:

a kérdés eleve rossz!

biztos,hogy nem a bund kopik!

max a fogolap,az elõfordul

2014. okt. 25. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!