Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van olyan zene, amivel kapcsol...

Van olyan zene, amivel kapcsolatban az az érzésetek, hogy olyan szép, hogy bűn csak úgy akármikor meghallgatni? Ami olyan mély érzéseket vált ki, hogy úgy érzitek, szentségtörés lenne két szám között a buszon utazva hallgatni?

Figyelt kérdés

Nekem van ilyen. Annyira gyönyörű, hogy igazából szinte sohasem hallgatom meg, egyfajta "tabuvá", szentté vált nálam. Túl szépnek, túl értékesnek, túl bensőségesnek érzem ahhoz, hogy lerántsam a hétköznapok világába és így hétköznapivá, közönségessé tegyem. Ahogy egy ismerősöm fogalmazta: vannak olyan számok, amikkel "spórol" az ember.

Csak kíváncsi vagyok, hogy vajon másnak is van-e ilyen.

2014. okt. 21. 21:47
 1/4 A kérdező kommentje:
Úgy tudnám ezt szemléltetni, hogy pl. a Himnuszt sem hallgatja meg csak úgy akármikor az ember. Annak van egyfajta "szentsége" ahhoz fel kell állni, akkor ünneplőben vagyunk és a magyar történelemre gondolunk. Nem tudom elképzelni, hogy utazás közben hallgassam.
2014. okt. 21. 21:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Csak azt nem értem, hogy bírod ki, hogy ne hallgasd meg mondjuk naponta egyszer, ha végtére is tetszik és szépnek találod. :D Mondjuk nem tudom milyen stílusú számról van szó, de ha hangulatfüggő, akkor érthető. Egy full szomorú számot nyilván nem hallgat meg az ember akármikor... azokkal én is spórolok. Mondjuk én alapból a könnyedebb zenéket sem hallgatom rongyosra (vége az egyiknek, jöhet a következő és így tovább). Ezek közé néha azért egy-egy - mondhatni - vidámabb hangvételű, de lassú szám belefér. A kérdésre válaszolva: Igen, vannak számomra is ilyen zenék, de ha olyan a hangulat, én egyáltalán nem sajnálom meghallgatni. Viszont ezeket csak úgy zenehallgatás céljából kb. sosem szedem elő, ugyanakkor nem tartom se tabunak, se szentnek stb.

Még a végére annyit lehet nem ártana hozzátennem, hogy én azért eléggé "átéléssel" hallgatok minden zenét. :D Csak arra sosem használom hogy legyen valami háttérzaj, vagy csak szimplán ne legyen csend, max kedvcsinálónak. :)

2014. okt. 21. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
nekem is van olyen :) sot,olyan is,amit telon pl szinte nem is hallgatok mer ugy szar a minosege es nem ugy jon at,nem megy at rajtam a bass
2014. okt. 22. 10:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Én régebben a kedvenc Audiomachine számaimat csak naplementekor voltam hajlandó hallgatni :) De himnusz van a lejátszómon. A lengyel, a spanyol(énekkel), az olasz meg az az orosz. Ezek ilyen jó erőt adó zeneszámok :D
2014. okt. 22. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!