A legjobbak: Cubase (vagy a nagytesója, a Nuendo), Logic.
A többi nem sokkal, de utánuk kullog.
A Pro Tools meg túlértékelt, hardver nélkül nem is érdemes használni.
Ja, és most mindegyiknek az utolsó verziójáról beszélek, nem arról, ami már fel van törve.
2014. okt. 21. 10:45
2/8 anonim válasza:
Én FL Studio-t használok, de nagyon sok jó van. Cubase, Pro Tools, Reason, Ableton, Logic. Ezek a legismertebbek...Azt hallottam, h a legújabb Ableton annyira jó, h szinte masterelni se kell benne:) Én nem tudom...sose próbáltam és ennyire nem is értek hozzá, de ha most akarod kezdeni a zenélést és egy egyszerű, jól átlátható programot szeretnél, akkor ajánlom neked is az Fl-t :D:)
2014. okt. 28. 19:19
3/8 A kérdező kommentje:
Hát valamennyi tapasztalatom van, mivel ilyen kisebb remixeket csináltam, most viszont saját dubstep szerű zenét szeretnék csinálni!
2014. okt. 28. 20:24
4/8 A kérdező kommentje:
ja, és most Pro Tools-t használok
2014. okt. 28. 20:27
5/8 anonim válasza:
Ha kezdő vagy, akkor egy egyszerű programmal épp, hogy csak tudsz alkotni valamit...minek neked egyből "komolyabb" is? :D
A felsoroltak közül sokukat tudom ajánlani, mert nagyon jó minőségűek (FL Studio talán az, ami lemarad tőlük kicsit).
Egyébként az Abletonban sem olyan hű de könnyű a masterelés :D torzítani tud az is rendesen. Viszont tényleg nagyon jó vele, mert azt adja vissza, amit exportálni is fog és van komolyabb ditherelés az exportjában. A masterelést nagyon nagy léptekben véve ezért meg lehet oldani a csatornák limitelésével/kompresszálásával...de egyértelműen nem olyan hatásos, mintha rendesen ki lenne dolgozva.
2014. okt. 28. 20:29
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megy a zöld kéz mindenkinek :)
2014. okt. 28. 20:47
7/8 anonim válasza:
Csak úgy jelszem, hogy Fourth nevű felhasználó az igazságok és féligazságok mellett rengeteg bullshitet is mondott, a masterelés masterelés, az, hogy milyen hoston csinálod, az ebből a szempontból mindegy, úgyis ugyanazokat a VST-ket fogod használni mindegyiken.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!