Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyk pengeto mire valo?

Melyk pengeto mire valo?

Figyelt kérdés
Könnycsepp,Szabványos,Bi Angle

2014. okt. 8. 02:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Pengetésre való mindegyik.
2014. okt. 8. 08:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát nagyon sokféle pengető létezik. A főbb tényezők a vastagság, rugalmasság, forma és hogy milyen anyagból készült.

Általában a rugalmasabb pengetők nylonhúroshoz valók, a 0,80-2mm-et főleg elektromos gitárokhoz használják, aztán a még ennél is vastagabbakat bassusgitárhoz..

blueshoz pl sokan nagyon kicsi pengetőt használnak..

De igazából ez egyéntől függ. Nincs olyan h ezt a pengetőt csak erre lehet használni. Ki kell tapsztalni, neked mi a jó.

Én úgy csináltam h vettem kb 5-6 pengetőt aztán azzal játszottam amivel a legkényelmesebb volt. Nekem pl ezek a pengetők jönnek be (a 0,88 és 1mm-es) [link]

és még pl ez [link]

Az utóbbiban azt szeretem h kisebb (ezért azt vettem észre hogy ezzel könnyebben megy a pinch harmonic, és a gyors gallopozás), és a felülete is olyan mintha össze lenne karcolva ezért nagyon stabil a fogása.

Szóval ja, az hogy milyen pengetőt mire használsz teljesen egyénfüggő. Ismertem egy olyan srácot is aki mindig hozott magával vagy 5 féle pengetőt, és attól függően milyen számot játszott éppen, mindig cserélgette őket.

2014. okt. 9. 17:42
 3/3 anonim ***** válasza:
a nagyon vastag pengető az bontásokra solo-ra való a vékony az pengétésre tökéletes a medium az normális pengető , amiket leírtál az hülyeség majd ha már több és több éve gitározol rájössz, hogy teljesen felesleges a pengetőkkel foglalkozni, kell egy normál pengető oszt cső
2014. nov. 18. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!